Победно начало за Видабаскет


Победно начало за Видабаскет
Кристиян Борисов дебютира за Видабаскет
18-10-2009 21:28 | Vidabasket.com

Мъжете на Видабаскет направиха успешен старт в тазгодишния шампионат при мъжете на "А" групата. В собствената зала "Фестивална" те победиха силния отбор на Берое-Стара Загора с 87-74 и зарадваха многобройните си привърженици. Преди двубоя най-малките сътезатели от школата на Видабаскет направиха демонстративна среща, а непосредствено след това официално бе представен и отбора на мъжете за сезон 2009-2010 г.

И двата отбора започнаха срещата сковано като близо две минути не можаха да си отбележат кош. Гостите първи откриха резултата чрез Тодор Тенев, но още в ответната атака Теодор Киров с тройка изведе видинчани напред. Видабаскет първи се приспособиха към невероятната атмосфера в зала "Фестивална" и взеха частта със 17-13.
През втората част обаче възпитаниците на Алекси Алексиев влязоха в час и направиха серия от сполучливи атаки в началото чрез Александър Гогов и Иван Николов, с което обърнаха резултата. Те взеха частта с 10 разлика за 29-35.

Ст.треньорът на Видабаскет Николай Колев не бе доволен от организацията на играта, от отборните действия в защита и многото технически грешки, които допуснаха неговите състезатели за 20 минути игра. След направения разбор на полувремето видинчани излязоха мобилизирани до краен предел и заиграха, така както всички в зала "Фестивална" искаха - бързо, агресивно и резултатно.

Това даде резултат и цифровото изражение на светлинното табло бързо се промени в полза на Видабаскет. Добрата защита и няколко невероятни "тройки", реализирани от гардовата линия на отбора Бойко Пангаров и Кристиян Борисов доведоха до 30-18 за тази трета част на срещата.

Нещата не се промениха и през последните 10 минути, като възпитаниците на Николай Колев дръпнаха с 18 точки аванс пред Берое. В заключителните 3 минути на двубоя всички в залата очакваха разликата да се увеличи, но видинчани допуснаха много абсурдни грешки и разликата минута преди последния съдийски сигнал падна на само 6 точки, което обаче не се оказа решаващо за домакините. Те бързо се мобилизираха и отново дръпнаха с двуцифрен аванс. Треньорът Колев пусна всички свои състезатели, като много добре се включи юношата Атанас Иванов, който реализира и 4 точки. 

Изключителен мач като резултатност с екипа на Видабаскет направи Бойко Пангаров-младши, който завърши с 35 точки. Новите попълнения Кристиян Борисов и Янко Янков добавиха по 15, а Теодор Киров-10. 

За гостите от Берое Тодор Тенев отбеляза 22, Иван Николов-19, Петър Загоров-12 точки.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ВИДАБАСКЕТ - БЕРОЕ
 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ, СЕЗОН 2009/10
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ, СЕЗОН 2009/10
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ, СЕЗОН 2009/10
 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ, СЕЗОН 2009/10
 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи