Най-после победа за Сливен


Най-после победа за Сливен
Събин Маринов вече е по-щастлив
18-10-2009 22:23

На 15 април 2008 година Сливен победи Славия като гост в София с 93-76 в последен мач от мъжката Втора А група. Трябваше да минат точно година и половина, за да стигнат момчетата на Събин Маринов до следващата победа в официална среща от шампионата или купата на страната. Днес Сливен не само победи, но се наложи и убедително над гостите от Спортист Своге с 94-56. Така след като през миналия сезон сливенските баскетболисти не можаха да вземат ръка в Националната лига, по-рано днес те дадоха сериозна заявка за спечелване на А групата за сезон 2009/10.
 
Играчите на Сливен доминираха през целия мач и трупаха разлика от първата до последната минута. Официален дебют за тях направиха Михаил Капитанов, Максим Генов, Борислав Генков и Иван Хорозов. Това на практика са и новите попълнения на тима за този сезон в битка за челото на групата и разпределението на медалите в нея.
 
Събин Маринов даде шанс на всички баскетболисти, включени в групата за този мач и само един от тях не успя да се разпише. Шест от тях завършиха с двуцифрен точков актив, а Генов завърши с най-много – 14. Генков пък направи дабъл дабъл – 12 точки и 10 борби, а също толкова точки отбеляза и Пламен Тодоров. Михаил Капитанов вкара 2/2 от зоната за три точки за общо 11, а освен това организира отлично играта и не му стигна асистенция за дабъл дабъл.
 
За Спортист Своге дебют направи Боян Тенев, а най-интересното за него в този мач бе, че вкара всичките си кошове от зоната за три точки – 6 от 9 му бе стрелбата за общо 18. Дошлият от Славия Мартин Димов добави 13, а Димитър Станиславов се отчете с 11 точки.
 
Спортист Своге ще има трудно гостуване на Овергаз в следващия кръг, докато Сливен ги чака сериозна битка в местното дерби с Берое в Стара Загора в неделя на 25 октомври.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СЛИВЕН - СПОРТИСТ СВОГЕ  
 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ, СЕЗОН 2009/10
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ, СЕЗОН 2009/10
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ, СЕЗОН 2009/10
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ, СЕЗОН 2009/10


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи