Кемзура напуска Латвия, кандидат за старши на Литва


Кемзура напуска Латвия, кандидат за старши на Литва
Кестутис Кемзура (сн. FIBA.com)
20-10-2009 09:49

Кестутис Кемзура се очертава като фаворит за поста старши треньор на националния отбор на Литва, след отказа му да продължи да води Латвия.
 
Литовският тактик бе старши треньор на Латвия на Евробаскет 2009 в Полша и му бе предложен шансът да продължи в тази роля, въпреки неуспеха на отбора и отпадането още в първия етап.
 
Кемзура трябваше да уведоми латвийската федерация до 15 октомври за това дали ще остане на работа, но очевидно не го е направил. Сега Латвия ще обяви нов списък с кандидати на 3 ноември и според думите на местните хора новият треньор ще бъде латвиец.
 
Що се отнася до Кемзура, президентът на федерацията на Литва Владас Гарастас обяви него, Римас Куртинайтис и Йонас Казлаускас като тримата кандидати да заменят Рамунас Бутаутас. Казлаускас обаче има договор с Гърция до края на Световния шампионат следващата година.
 
Кемзура преди това е бил треньор на БК Химки, и помощник на Антанас Ширейка в националния отбор на Литва и на Дейвид Блат в Бенетон Тревизо.
 
Неуспехът на Латвия и Литва да достигнат до Топ 6 на Евробаскет кара и двата отбора да се надяват на уайлд-кард от ФИБА за участие на световното първенство през 2010 в Турция.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи