Самоуби се една от легендарните фигури на Макаби


Самоуби се една от легендарните фигури на Макаби
Мони Фанан
19-10-2009 15:42

Един от най-легендарните ръководители на Макаби Тел Авив Мони Фанан бе намерен мъртъв рано тази сутрин. Той се е самоубил в своя дом в Тел Авив и остава жена с три деца. Смъртта му шкоира спортната общественост не само в Израел, но и по целия свят.
 
Фанан бе директор на борда на Макаби Тел Авив от 1992 година до неговата оставка през 2008. Първо той пожела да напусне през 2006 година, но бе склонен да се завърне и води отбора още два последователни шампионата. Той спечели сърцата на всички фенове на популярния израелски клуб с отношението си към баскетболната игра. Той винаги се е отнасял лъм играчите като свои деца и особено това важи за чужденците в клуба. До самото си оттеглане през миналата година Фанан бе непрекъснато до скамейката на Макаби Тел Авив при всеки техен мач. Това бе така и по време на приятелската среща между Макаби Тел Авив и Лукойл Академик, играна в София на 24 октомври 2004 година.
 
Миналата година Фанан напуска Макаби след като публично обявява, че разликите между него и останалите шефове в клуба са станали големи и въпреки трудностите взема решение да си тръгне. Бившият капитан на Макаби Гур Шелеф го замества. Неслучайно в Израел и по-специално в Макаби Тел Авив всички смятаха Мони Фанан за баскетболна икона.
 
Все още не е ясно дали турнето на Макаби Тел Авив в САЩ ще бъде прекратено поради трагичния инцидент.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи