Фрида Айли и Светла Асенова - MVP на първия кръг от НБЛ (жени)


Фрида Айли и Светла Асенова - MVP на първия кръг от НБЛ (жени)
Айли и Асенова най-полезни (сн. BulgarianBasket)
19-10-2009 17:11

Две състезателки заслужиха признанието на BulgarianBasket.com за MVP на първия кръг от Националната Баскетболна Лига при жените. Шведката Фрида Айли и крилото на Миньор Перник Светла Асенова направиха коефициент от 28 и си разделят първото място за най-полезни баскетболистки в елитната лига на страната. През миналия сезон при равенство в коефцициентите на двама или повече баскетболисти се ръководехме от следващите критерий до определяне на най-добрите, а именно точки, борби и асистенции. От тази година въвеждаме правилото всички, които са с еднакъв коефициент да заслужат признанието за MVP на съответния кръг, независимо от това в кои категории са имали най-силни статиститически показатели.
 
Фрида Айли игра 39 минути и завърши с 29 точки, 5 борби, 3 отнети топки и 1 асистенция за победата на Лукойл Нефтохимик над Берое 07 с 85-66. Тя вкара 11 от общо 17 опита за 2 точки, а от наказателната линия успя в 7 от 8 изстрела. Шведката допусна само 1 техническа грешка по време на престоя си на терена в зала „Бойчо Брънзов” в Бургас. Айли бе и най-резултатната състезателка в този кръг.
 
Светла Асенова пък бе на терена 37 минути и направи дабъл дабъл – 21 точки и 10 борби. Освен това тя подаде 3 асистенции и отне 2 топки от съперника, но нейният Миньор Перник не успя да изненада фаворита Дунав Еконт и отстъпи със 68-72.  
 
В символичната петица на кръга попадат още Зоя Станоева и Румяна Николовска от Монтана 2003, както и Татяна Лихтарович, също от Лукойл Нефтохимик. Те всичките завършиха с коефициент 27. Станоева отбеляза 25 точки, докато Николовска и Лихтарович хванаха по 12 борби и реализираха съответно 23 и 22 точки за своите отбори.
 
Най-добра резерва се оказа американката на Дунав Еконт Даниел Бъргин, която за 24 минути игра завърши с 16 точки и 7 борби като сбърка само в една от стрелбите си за 2 точки – 7 от 8. Нейният коефициент от 17 е далеч пред следващите я по този показател резерви – Михаела Дилова (Славия) с 4, Жанета Жельова и Мариета Кърчовска от Монтана 2003 с по 3.
 
С най-много борби в този първи кръг бяха три състезателки – Николовска и Лихтарович, както казахме с по 12, а също толкова имаше и нисичкиат гард на Лукойл Нефотхимик Силвия Пеева. Друга гард, но на Берое 07 Нели Пашева хвана 11 борби.
 
Пеева направи и най-много асистенции в кръга – 8, Пашева и Зорница Костова (Дунав Еконт) останаха на второ и трето място с по 7.
 
Пашева с 5 отнети топки е номер едно по този показател, а след нея следват пет състезателки с по 3 откраднати топки.
 
Елена Йоловска (Дунав Еконт) и Ана Стойкова (Славия) пък раздадоха по 2 „чадъра” – най-много в изминалите първи три срещи.

ТОП 10 НА 1-ви КРЪГ В НБЛ (ЖЕНИ)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В НБЛ (ЖЕНИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В НБЛ (ЖEНИ)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ В НБЛ (ЖЕНИ)

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи