Дерби днес в Самоков


Дерби днес в Самоков
Спартак гостува в Самоков
20-10-2009 10:00

Рилски спортист приема днес Спартак Плевен в последен мач от първия кръг на Националната лига при мъжете. Още в събота се изиграха три много интересни срещи от новото първенство, а мачът в Самоков няма да се различава от тях по своя предварителен заряд. Срещат се два тима със сериозни амбиции, които играха на четвъртфинал в миналогодишните плейофи на шампионата. Тогава Рилски спортист победи в два поредни мача и елиминира Спартак Плевен като по-късно завърши на четвърто място в НБЛ.
 

Рилски спортист направи сериозни корекции в състава си, въпреки че направи един много успешен сезон в Националната и още повече в Балканската лига. По думите на македонският спец Александър Тодоров отборът му е по-силен от миналата година, което е предпоставка за повече положителни емоции за феновете на баскетбола в Самоков. Новите в тима са достатъчно атрактивни баскетболисти, които с течение на времето ще направят Рилски спортист по-неудобен за всеки друг отбор в страната.
 

За разлика от днешния си съперник, Спартак Плевен запази почти същия състав от предната година. Единствено Саша Топчов си замина, но пък бе привлечен американецът Джо Кенърли и младият и амбициозен Никола Трайков. Едва ли загубата със сирената от ОКК Белград ще се отрази негативно на отбора, който е показал, че може леко да се отърси от такива моменти.
 

Един срещу друг Рилски спортист и Спартак Плевен си разделиха по две победи в редовния сезон на лигата, плевенчани спечелиха един мач за купата в Плевен, а както споменахме Рилецо ги отстрани след 2-0 в плейофите. И двата тима загубиха първите си мачове в Балканската лига, а днес излизат за първа победа през новия сезон. Кой ще победи – отговорът довечера от 18.00 часа в Арена Самоков...
 
Три часа по-рано, точно в 15.00 часа дебют в Дублиращата лига ще направят младежките формации на двата клуба. Както е известно, от тази година БФБ въведе тази лига, в която ще се играе в същия ден по програмата на мъжките отбори.


СКАУТИНГ МЕЖДУ РИЛСКИ СПОРТИСТ И СПАРТАК ПЛЕВЕН
 

ВСИЧКИ МАЧОВЕ ОТ 2003 ГОДИНА НАСАМ МЕЖДУ ДВАТА ОТБОРА

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ – МЪЖЕ, СЕЗОН 2009/10
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ОТ НБЛ – МЪЖЕ, СЕЗОН 2009/10
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ – МЪЖЕ, СЕЗОН 2009/10
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ – МЪЖЕ, СЕЗОН 2009/10


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи