Петко Маринов: Ще бъда щастлив, ако стигнем финал


Петко Маринов: Ще бъда щастлив, ако стигнем финал
Петко Маринов (сн. BulgarianBasket.com)
20-10-2009 13:59 | Kompasbg.com

Старши треньорът на Лукойл Нефтохимик Петко Маринов говори пред Kompasbg.com след победата на неговия тим над Берое 07 в първия кръг от шампионата на страната.
 
-Г-н Маринов, първо честита победа. На старта в шампионата в първия ви мач наблюдавахме една измъчена победа, която отборът постигна над “Берое”. Какъв е вашият коментар?
-Да, и за съжаление сигурно ще има още такива измъчени победи. Факт е, че през настоящия сезон проблемите пред отбора не са малко. Играем с 5-6 момичета, но по-добре да бием, дори и по такъв начин. Съумяхме да издържим психически, накрая стояхме и физически по-добре над съперника и дори стигнахме до голяма разлика.

-На практика за целия мач вие разчитахте на една петица и направихте само една смяна. Ще издържат ли титулярките физически с всеки изминаващ кръг от първенството?
-Нямам друг избор. Затова тренираме. В един момент наистина мислех за смяна, но основната петица е свикнала на натоварване, освен това разликата в класата и възможностите с малките е голяма.

-Какви са целите пред Лукойл Нефтохимик в първенството?
-Признавам, че за първи път се затруднявам да отговоря. В цялата ми треньорска кариера целта ми е била само една - първото място. В сегашната ситуация ще бъда много щастлив, ако стигнем до финал.

-С последното ново попълнение Цветелина Николова ли приключили селекцията в отбора?
-Да, до Нова година тя остава последното ни попълнение.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи