Тодор Стойков – MVP на първия кръг в НБЛ


Тодор Стойков – MVP на първия кръг в НБЛ
Тодор Стойков (сн. BulgarianBasket.com)
20-10-2009 21:58

Капитанът на Лукойл Академик Тодор Стойков съвсем заслужено оглави класацията на BulgarianBasket.com за най-полезен състезател след първия изигран кръг в Националната мъжка лига. Той бе в основата на успеха на шампиона Лукойл Академик над Левски в столичната зала „Универсиада” след като завърши с 30 точки (4 тройки), 3 борби и 3 асистенции за коефициент от 32 – най-много от всички в този първи кръг на НБЛ.Той сбърка само в две стрелби от тройката (4/6) и веднъж от фала (8/9), а бе безпогрешен за 2 точки (5/5). 

 

Стойков изпревари с три пункта новото американско попълнение на Черноморец Брус Браун, който направи коефициент 29. Центърът завърши с дабъл дабъл – 25 точки и 12 борби, а също така се отчете и с 3 „чадъра” за разгромния домакински успех на бургазлии над гостите от Ямбол.
 

Съотборникът на БраунДуейн Мортън е на трето място в тази класация с коефициент 26. Бившият играч на Левски вкара 13 и грабна също толкова борби само за 27 минути на терена в зала „Бойчо Брънзов” в Бургас.
 

Трети американец попадна сред петте най-добри в този първи кръг. Въпреки загубата на тима си Тунджа Ямбол, Майкъл Ърл вкара 25 точки, хвана 9 борби и блокира 3 топки на съперниците си за коефициент от 25.
 

Мартин Дурчев (Черноморец), Хрисимир Димитров (Спартак Плевен) и Айзък Уелс (Лукойл Академик) всичките завършиха с коефициент от 22 и разделят петото място в класирането за този кръг.

Мортън е най-добра резерва, следва Дурчев и латвиецът Павел Веселовс с коефициент 19.
 

Най-добър стрелец в кръга е Стойков с неговите 30 точки, Ърл и Браун делят 2-3 място с 25, а Арън Харпър (Левски) и Дурчев са съответно 4-5 с по 23 точки.
 

Мортън оглави и класацията за най-много борби – 13 заедно с Павел Маринов от Тунджа Ямбол. Браун от Черноморец хвана 12 овладени топки, а всеки от триото Уелс (Лукойл Академик), Травис Питърсън (Рилски спортист) и Хрисимир Димитров (Спартак) грабна по 11.
 

Американецът Уокър Ръсел от Лукойл Академик бе водещ при подавачите със 7 асистенции, а Йордан Бозов от Балкан „открадна” най-много топки – 5.
 

При блокировачите с най-много се отличи Веселовс (Черно море) – 5, а Ърл и Браун направиха по 3.
 

Капитанът на Рилски спортист Александър Груев вкара най-много тройки – 5, а Тодор Стойков раздели второто място с двама играчи на Черно море – Ерик Уеб и Васил Кьосев с по 4.


ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ – МЪЖЕ, СЕЗОН 2009/10
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ – МЪЖЕ, СЕЗОН 2009/10
 

ТОП 10 НА 1-ия КРЪГ ОТ НБЛ – МЪЖЕ
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ В НБЛ - МЪЖЕ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи