Решения на Дисциплинарната комисия на БФБ от 15 октомври


Решения на Дисциплинарната комисия на БФБ от 15 октомври
(сн. BulgarianBasket.com)
21-10-2009 10:12 | БФБ

1. След запознаване с доклади на дежурния представител Емил Димитров и старши-съдията Красен Иванов за поведението на зрители – привърженици на КБ „Славия” време на срещата НСА Делта – Славия от Квалификационния турнир за попълване състава на НБЛ /жени/, състояла се на 09.10.2009 г. в зала „Христо Ботев” в София;


2. След самосезиране на базата разкази на очевидци за поведението на старши-треньора на БК „Левски” Константин Папазов по време на срещата „Рилски спортист” – „Левски” от приятелския турнир „45 години Самел”, състояла се на 29.09.2009 г. в зала „Арена Самоков” 
 

Дисциплинарната комисия реши:
По точка 1:
Лицето Илиян Петров, със статут на зрител-привърженик на отбор, е участвало в действия, противоречащи на чл. 29 от Дисциплинарния правилник на БФ Баскетбол /Нарушаване на общоприетите норми на спортната етика, обществено и професионално поведение по време на среща/. В тази връзка, Дисциплинарната комисия при БФ Баскетбол задължава КБ „Славия” писмено в срок до 17.00 часа на 22.10 2009 г. /четвъртък/, да представи в офиса на федерацията информация дали това лице е член на Управителния съвет на клуба и становище относно поведението на агитката на отбора по време на цитираната среща.
 
По точка 2:
Следствие делегираните й от Дисциплинарния правилник правомощия, Дисциплинарната комисия приема да изготви и изпрати уведомително писмо до ръководството на БК „Левски” и Арбитъра на НБЛ г-н Валентин Лазаров. В същото да се изложи констатация, че поведението на г-н Константин Папазов противоречи на чл. 29 от Дисциплинарния правилник и евентуална повторна подобна проява от негова страна ще се разглежда като рецидив. Неналагането на санкция в случая се дължи на факта, че приятелския турнир „45 години Самел” не е включен в официалния Държавен спортен календар на БФ Баскетбол за 2009 г. В тази връзка Дисциплинарната комисия приема за наложително на следващото заседание на УС на федерацията да се внесе предложение за добавяне на текст като трето тире в чл. 52 от Дисциплинарния правилник, засягащ всички приятелски срещи и турнири, обслужвани от органи на БФ Баскетбол и попадането на всички дисциплинарни прояви в тях под тълкуванията на същия нормативен документ.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи