Виденов сред най-резултатните, Звезда бие Мега в контрола


Виденов сред най-резултатните, Звезда бие Мега в контрола
Виденов с 13 точки за Звезда
22-10-2009 11:23

Баскетболистите на Цървена Звезда не бяха достатъчно любезни гости при откриването на новата зала „Визура спорт” в Земун. Те изиграха един много силен мач срещу завърщилият на трето място в Балканската лига през миналия сеозн Мега Визура и накрая победиха с 96-61. Домакините бяха поканили сръбския гранд на приятелски мач, за да открият съоръжението.
 
Домакините поведоха с 2-0, но веднага след това гостите взеха нещата в свои ръце. Силно игра в тези минути Оливър Стевич, благодарение на който Звезда поведе със 16-6. На края на първата десетка, най-вече чрез българина Филип Виденов и Владимир Щимац те имаха аванс от 12 точки – 23-11.
 
Във втората част разликата продължаваше да расте, а от домакините единствено Анджушич се опитваше да я поддържа. В тази четвърт се разигра и Тадия Драгичевич, който вкара 9 поредни точки за гостите от Белград.
 
През второто полувреме нещата не се промениха, а играчите на Ацо Петрович показаха, че са далеч по-класни от тези на домакините. Накрая резултатът бе 96-61 за Цървена Звезда и добра загрявка за гостуването на Олимпия в Любляна за поредния мач от Адриатическата лига, който по програма е в събота вечер.
 
Виденов, заедно с още двама свои съотборници – Елмедир Киканович и Оливър Стевич бяха най-резултатни за Цървена Звезда. Те завършиха с по 13 точки. Българинът показа и добър мерник от тройката - 3 от 5 успешни опита. До този момент Виденов се представя много добре и напълно оправдава доверието на треньора Николич.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи