СОУ”Цар Симеон Велики” триумфира във Видин


 СОУ”Цар Симеон Велики” триумфира във Видин
Всички бяха победители (сн. Vidabasket.com)
22-10-2009 14:16 | Vidabasket.com | viasport.bg

Приключи поредната баскетболна проява във Видин. В чест на духовния празник на града – Димитровден Общината, Регионалния инспекторат по образованието и БК”Видабаскет” организираха турнир за момчета ІV и V клас.
 

При малката възрастова група победители станаха възпитаниците на Румен Груев от СОУ”Цар Симеон Велики”, които се наложиха категорично над ОУ”Иван Вазов” с 19-4. Третото място спечелиха момчетата от СОУ”Св.св.Кирил и Методий”, които се наложиха оспорвано в малкия финал над ОУ”Св.Климент Охридски”.
 

При V-ти клас отново над всички бе отборът на СОУ”Цар Симеон Велики”, който спечели всичките си срещи, а на финала победи ОУ”Иван Вазов” с 23-9. Възпитаниците на Петко Миков пък взеха реванш на СОУ”Св.св.Кирил и Методий” на Бистра Янева, като си върнаха за загубата при четвъртокласниците. Те победиха в малкия финал и заслужено грабнаха купата за третото място в надпреварите.
 

Лично кметът на Община Видин инж.Румен Видов награди участниците в димитровденския турнир, като връчи купи и много награди на обсолютно всички отбори, които се явиха на първенството.

           
Много добро впечатление на организаторите и на треньорски щаб на Видабаскет направиха най-малките възпитаници на баскетболната игра в зала „Фестивална”. Някои от децата вече са включени в представителния клубен отбор за тази възраст, като със сигурност ще бъдат привлечени и нови таланти.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи