Даниел Димитров: "Сините" са по-опитен отбор


Даниел Димитров: "Сините" са по-опитен отбор
Димитров с Черно море (сн. BulgarianBasket.com)
23-10-2009 11:15 | вестник Народно дело

Старши треньорът на „Евроинс-Черно море“ Даниел Димитров очаква изключително труден мач срещу „Левски“ от втория кръг на баскетболното първенство. Двата тима играят утре от 18 ч. в зала „Конгресна“ на Двореца.
 
„В „Левски“ са 60 процента от националния отбор плюс четирима много класни чужденци. Ще искам пълно себераздаване. „Сините“ са по-опитен отбор от нас и трябва да компенсираме това с желание и самочувствие. То трябва да дойде от двата ни успеха в досегашните ни два официални мача. Който издържи на нервното напрежение, ще победи“, заяви за „Народно дело“ Димитров. Според него закачката между Симеон Варчев и Тити Папазов няма да повлияе на двубоя, тъй като е от съвсем друг характер.

Младият специалист се надява, че българите и чужденците в състава на съперника все още не са се сработили. „В сравнение с турнира „Петър Майсторов“, където ги бихме, сега оттам е заминал Васил Евтимов, който обаче ще бъде заменен от контузения тогава Бойко Младенов. Новият състезател пък е Боби Фрейзър, който още не се е адаптирал на сто процента към отбора. „Левски“ падна от „Лукойл“ най-вече заради сблъсъка на плеймейкърите“, каза още Димитров.

Той се надява, че публиката ще бъде шестият играч на неговия отбор. „Надявам се да дойдат колкото се може повече хора. Публиката във Варна винаги е била многобройна и компетентна, а и мачовете с „Левски“ са достатъчно атрактивни“, завърши наставникът.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи