Кадетите на Сити Юнивърсити изненадаха Лукойл Академик


Кадетите на Сити Юнивърсити изненадаха Лукойл Академик
Кадетите на Сити Юнивърсити
23-10-2009 18:45

Кадетите на Сити Юнивърсити изненадаха връстниците си от Лукойл Академик и ги победиха с 80-72 в първи мач от А групата за тази възраст, игран по-рано днес в Правец. Мачът бе много равностоен, а накрая домакините положиха повече старание и показаха по-голямо желание за победа. Отличи се триото Павлин Ганчев, Стефан Гунински и Николай Грозев, които вкараха 62 от общо 80 точки за Сити Юнивърсити. Освен това само те тримата хванаха и 34 борби, с една по-малко от целия отбор на Лукойл Академик.
 
Най-полезен в срещата бе Грозев, който отбеляза 24 точки, добави 15 борби, подаде 4 завършващи подавания и отне 7 топки за коефициент от 32. Той вкара и 4 от опитите си от тройката. Гунински пък бе точен на три пъти от зоната за 3 точки, а накрая завърши с 19 точки. Също толкова точки вкара и Павлин Ганчев, а със своите 16 борби впечатли и с дабъл дабъл в този първи мач за сезона.
 
Крис Минков бе най-резултатен за гостите с 27 точки, а освен това овладя и 13 топки. Васил Михайлов добави 16, а Милен Дудев 12 точки, 5 борби (втори в отбора по този показател, въпреки ръста си) и подаде 5 асистенции.
 
Двата тима изконсумираха общо 52 грешки - 27 за Лукойл Академик и 25 за Сити Юнивърсити, което не бе добър признак за показаното на терена в спортния комплекс в Правец.
 
Предстоят още два мача на същото място в следващите два дни. В първия от тях ще се срещнат утре от 13.00 часа Лукойл Академик и Балкан, а ден по-късно – в неделя отново ботевградчани се изправят в местното дерби срещу Сити Юнивърсити от 18.00.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СИТИ ЮНИВЪРСИТИ – ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА ЗА КАДЕТИ (16)
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ОТ А ГРУПА ЗА КАДЕТИ (16)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА ЗА КАДЕТИ (16)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА ЗА КАДЕТИ (16)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи