НБЛ, втори кръг, Спартак Плевен - Черноморец (превю)


НБЛ, втори кръг, Спартак Плевен - Черноморец (превю)
Спартак Плевен (сн. spartak-basket.com)
24-10-2009 04:27

Спартак Плевен удари два пъти на камък от началото на сезона и вече няма право на грешка като се има предвид, че съперник по-късно днес ще бъде новакът в групата Черноморец Бургас. Плевенчани не устискаха точката преднина, която имаха срещу ОКК Белград и бяха наказани в последната секунда, а седмица по-късно нямаха късмет и срещу Рилски спортист в Самоков. Сега съперник ще бъде Черноморец Бургас, който най-изненадващо за всички се озова начело в таблицата на временното класиране. Всичко това след като бургазлии постигнаха разгромна победа от 23 точки над Ямбол в дебюта си в НБЛ преди седмица. Плевенчани са големия фаворит в този мач и всичко друго, освен домакинска победа в тази среща ще бъде равно на сензация. Но да не подценяваме Черноморец, чийто млад наставник и една дузина играчи горят от желание за доказване.
 
Играчите на Спартак Плевен са силни със стрелбата си от разстояние, а в Самоков въпреки, че бяха 0-17 от тройката почти до края на третата част, имаха шанс да спечелят. Загуба на концентрация в последните минути и липса на спортно щастие ги лиши от първа победа за сезона. Сега обаче Дарин Великов едва ли ще се нуждае от някакви по-различни методи за мотивация на своите играчи след като вече Спартак Плевен има два неуспеха зад гърба си.
 
Пламен Алексиев е основният двигател на бургаския тим, още повече че Димитър Рошманов ще отсъства за известен период от време. Отсреща той ще има срещу себе си Александър Дяковски, Владимир Маринов и Цвети Острев, които могат да бъдат на нивото на най-добрите плеймейкъри в България. Великов вече ги познава доста добре и не му е трудно да прецени кой от тях е най-подходящ във всеки един момент.
 
Илия Станков ще се опита да си прокрадне път до стрелкова позиция от тройката, а пречка в тези негови усилия ще бъде Наско Пенев. Разиграе ли се Станков, Черноморец може да мислят вече за следващия си мач. Коешинов може да отговори на удара с удар като за тази цел използва скритото оръжие – Марти Дурчев. С доста интересна стрелба, но често поразяващата мрежичката на съперника.
 
Голямото предимство на плевенчани е на позицията на крилото, където Черноморец няма сериозни решения срещу все още най-добрия играч на Спартак Хрисимир Димитров. Макар и на 35 години, Хриси си остава сериозен фактор, който все още се нагърбва да решава мачове и в същото време е най-полезен за състава си.
 
Американски сблъсък отдолу под коша на четворката и петицата. Роб Престън срещу Дуейн Мортън. Докато Престън може да изкара цял мач, то Мортън е нужно да бъде използван по най-рационален начин от Коешинов. Но само за 27 минути в предния мач Мортън вкара 13 точки и взе 13 борби.

Джо Кенърли и Брус Браун ще водят битка под самите кошове. И докато Великов винаги може да пусне Тодор Тодоров в игра, то за Коешинов единствената опция е ветерана Минчо Алексов.
 
Идвата отбора имат своите силни козове от скамейката на резервите, но като че ли класата на Спартак в този мач, пред собствена публика ще се окаже решаваща. Още повече те са притиснати след двете поредни загуби от началото на сезона. А като се има предвид, че след това програмата на момчетата на Дарин Великов предвижда две последователни гостувания на Тунджа Ямбол и Балкан, последвани от домакинство на Лукойл Академик и ново гостуване на Черно море, то става ясно че тази победа за Спартак е повече от нужна.
 
Напрежението в редиците на гостите ще е далеч по-малко. Те няма какво да загубят в Плевен, а могат само да спечелят.

СКАУТИНГ МЕЖДУ ОТБОРИТЕ НА СПАРТАК ПЛЕВЕН И ЧЕРНОМОРЕЦ
 
НЯМА МАЧОВЕ МЕЖДУ СПАРТАК ПЛЕВЕН И ЧЕРНОМОРЕЦ ОТ 2003 НАСАМ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи