Интересен кръг в женската лига, две дербита в Стара Загора и Перник


Интересен кръг в женската лига, две дербита в Стара Загора и Перник
Чакат ни интересни мачове(сн. BulgarianBasket.com)
24-10-2009 10:17

Всичките три мача от втория кръг на женската Национална лига са днес. В два от тях се очакват сериозни двубои, докато в третия Лукойл Нефтохимик едва ли ще има някакви затруднения като гост на Славия. Един от най-сериозните претенденти за титлата и през тази година, бургаският тим едва ли ще пропусне възможността да запише втора победа от началото на сезона. С добре подбрани чужденки, Лукойл Нефтохимик има сериозно предимство пред младия тим на Славия. Триото чужденки Айли-Лихтарович-Едуардс е разликата в силата, а и в бюджета между двата отбора. „Белите” баскетболистки ще срещат трудности в лигата, но от друга страна момичетата на Надка Голчева ще растат с всеки изминат мач. Леко подценяване от страна на гостенките може да направи срещата в зала „Триадица” доста интересна.
 
В Перник на Миньор ще гостува Монтана 2003 в може би най-завързания мач от кръга. Гостенките може би леко предимство, но пък факторът домакинство изравнява силите. Миньор Перник измъчи до последно Дунав Еконт в Русе в първия кръг, а днес едва ли ще се предаде без бой и срещу Монтана 2003. Перничанки ще имат подкрепата и на ултра феновете си, тъй като футболния тим играе утре в София като гост на ЦСКА. Липсата на напусналата Вера Перостийска и контузената Агнеса Дойчинова не се усети за Монтана 2003 в първия им мач в лигата срещу Славия. Те победиха с лекота, но днес усилията им, за да се стигне до победа ще трябва да са далеч по-големи.
 
Кръгът завършва с друго дерби, това в Стара Загора. Там Берое 07 ще се опита да нанесе първо поражение на Дунав Еконт за сезона. И двата състава направиха добри селекции през лятото, но вложените средства на русенския тим са далеч повече. Съответно и привлечените баскетболистки са по-качествени, но това е и лесно обяснимо с участието на единствения български отбор в Европа през тази година. Георги Божков се завръща в Стара Загора, но няма да води Берое 07. Той вече е на кормилото на русенския отбор, докато Берое 07 привлече младия и много амбициозен наставник Стефан Михайлов.
 
Във всички срещи между двата отбора от миналия сезон победи спечелиха домакините. Дали тази традиция ще продължи и днес или Дунав Еконт ще я прекъсне с успех в зала „Общинска” в Стара Загора. Гостенките са фаворит в мача, но Берое 07 има потенциал да изненада.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ - ЖЕНИ, СЕЗОН 2009/10  

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ - ЖЕНИ, СЕЗОН 2009/10
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ - ЖЕНИ, СЕЗОН 2009/10
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ - ЖЕНИ, СЕЗОН 2009/10


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи