Младежите на Черно море биха тези на Левски


Младежите на Черно море биха тези на Левски
Симеонов с 21, но не стигат (сн. BulgarianBasket)
24-10-2009 17:56

Отборът на Черно море (младежи) победи с 92-63 връстниците си от Левски в пореден мач от лигата за дублиращи тимове и с 2 победи от две срещи оглави временното класиране на този шампионат. Съставът на Левски пък все още няма победа след изминалите два кръга, а ще търси успех в следващия, когато Балкан им гостува в София.
 
След една сравнително оспорвана първа четвърт домакините от Варна имаха преднина от 5 точки – 27-22. Това обаче бе и най-малката разлика, до която се доближиха водените от Иван Гогов момчета. Съставът на варненци доминираше, въпреки че и гостите показаха някои добри изпълнения за зрителите в зала „Конгресна” в морската столица. На почивката Черно море имаше аванс от 13 точки – 48-35.
 
През третата част играчите на Левски не успяха да достигнат двуцифрената точкова граница и това се отрази на резултата, който набъбна много в полза на домакините. Последната десетка само се доигра, тъй като нямаше интрига в срещата. В крайна сметка Черно море спечели с 92-63 и оглави таблицата на временното класиране в тази лига за дублиращи отбори.
 
Цялата основна петица на Черно море завърши с двуцифрени показатели, а Милчо Борисов завърши са дабъл дабъл – 12 точки и 12 борби. Най-резултатен обаче бе Симеон Михайлов със 17 точки.
 
Алекс Симеонов пък отбеляза най-много в срещата – 21, но те не стигнаха на „сините” в този мач. Крилото добави още 4 борби и по 1 отнета топка и 1 блок, а освен това на три пъти бе точен от зоната за 3 точки. Герасим Николов добави 11 точки, хвана 9 борби и отне 5 топчки от съперника, а Георги Кунов завърши с 10 точки и 4 овладени топки преди да напусне за 5 лични нарушения.
 
Следващата седмица Черно море гостува на Рилски спортист в сблъсък на двата отбора без загуба до момента, докато Левски, както казахме ще търси първи успех в този шампионат при домакинството си на Балкан в зала „Христо Ботев” в столицата.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ – ЛЕВСКИ (МЛАДЕЖИ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ДУБЛИРАЩА ЛИГА
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ОТ ДУБЛИРАЩА ЛИГА
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ДУБЛИРАЩА ЛИГА
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ДУБЛИРАЩА ЛИГА
 

ТОП 10 НА 2-РИ КРЪГ В ДУБЛИРАЩАТА ЛИГА
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ-ДАБЪЛ В ДУБЛИРАЩАТА ЛИГА


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи