Балкан с първа победа в лигата


Балкан с първа победа в лигата
Балкан победи Ямбол (сн. Любомир Георгиев)
24-10-2009 21:00 | Botevgrad.com

При дебюта си в Националната баскетболна лига Балкан обърна Ямбол и спечели първата си победа. Пред претъпканата зала в Ботевград домакините се наложиха с 5 точки разлика - 69-64.
 
"Зелено-белите" първи отбелязаха кош, поведоха с 4-2, но много бързо гостите наложиха превъзходство и до края на първата част вече имаха аванс от 5 точки - 19-14. През втората избраниците на Иван Чолаков продължиха да контролират играта и увеличиха аванса си, като малко преди края й стана двуцифрен при 38-27. Отличен за Ямбол в това първо полувреме бе Димитър Ангелов, получил разрешение да играе едва ден по-рано, като отбеляза 11 точки. В същото време "балканци" изглеждаха стъписани в нападение, а в защита лесно бяха надигравани от своите съперници.
 
И третата част започна зле за домакините - в първата минута един от лидерите на тима Атанас Радев увисна с 4 фаула. Тимът на Ямбол действаше уверено и поддържаше преднина от 5 до 8 точки. Едва в последната минута на тази трета част с тройка на Мартин Маринов пасивът на Балкан стана само една точка - 46-47.
 
С нови две тройки в началото на последната четвъртина Мартин стана пълен обрат в мача. В 23-та минута резултатът вече бе 54-47 за Балкан, а след още три минути домакините на свой ред дръпнаха с 11 точки - 58-47. С две бързи тройки на Белберов и Говедаров обаче мачът отново стана завързан, гостите дори успяха да намалят пасива си само до 3 при 64-61. Те обаче видимо се измориха, като особено това личеше на Радионов и Ангелов, не можаха да спрат разигралия се Йордан Бозов, а в същото време не бяха точни и при стрелбата си. Изключение бе единствено Гоцевски, но неговите точки не бяха достатъчни.
 
59 секунди преди края Балкан имаше аванс от 6 точки и успя да удържи финалния натиск на Ямбол, като спечели заслужено първата си победа в лигата с 69-64.
 
Йордан Бозов с 21 точки, Иван Лилов с 16 и Мартин Маринов с 11 са тримата от Балкан с двуцифрен точков актив. Любомир Лилов има 8, Наско Радев е със 7, като овладя и 10 борби и отпра страхотен чадър на американеца Майкъл Ърл.
 
За Ямбол топреализатор стана Димитър Ангелов с 16 точки, с 13 е Белберов, с 10 - Гоцевски.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН – ТУНДЖА ЯМБОЛ


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ – МЪЖЕ, СЕЗОН 2009/10
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ОТ НБЛ – МЪЖЕ, СЕЗОН 2009/10
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ – МЪЖЕ, СЕЗОН 2009/10
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ – МЪЖЕ, СЕЗОН 2009/10
 

ТОП 10 НА 2-ия КРЪГ ОТ НБЛ – МЪЖЕ
 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ В НБЛ - МЪЖЕ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи