Младежите на Рилски спортист отсрамиха мъжете


Младежите на Рилски спортист отсрамиха мъжете
Рилски спортист (20) (сн. BulgarianBasket.com)
24-10-2009 23:43

БК Рилски спортист не си тръгна капо от Правец. Младежите на клуба по-рано днес нанесоха първо поражение в дублиращата лига на връстниците си от Лукойл Академик, при това на техен терен с 83-76. След тях мъжете на домакините не срещнаха големи трудности да победят тези на Рилецо, а като малка утеха от пътуването до Правец си остава успехът на младежкият тим.
 
След едно равностойно първо полувреме, завършило 41-38 за домакините от Правец Рилски спортист обърна развоя на мача в своя полза в края на третата част. При резултат 55-59 за самоковските баскетболисти последва серия от 7 поредни точки и в края на третата десетка те вече имаха аванс от 11 точки – 55-66. По средата на последната четвърт Рилецо дори поведе с 14 точки – 61-75, но в самия край Лукойл Академик намали до 76-80. Това обаче бе и техния последен кош, а до финалната сирена само Димитър Морунов и Любомир Киров успяха да отбележат три наказателни удара за крайното 83-76.
 
Шест състезатели на гостите от Самоков завършиха с двуцифрени точкови показатели – това бе цялата основна петица плюс влезлият като резерва Иван Ценов. Най-резултатен бе Любомир Киров с неговите 18 точки, а той заедно с Дарин Иванов (14 точки) вкараха по 4 тройки в коша на съперника. Ценов добави 13, а Димитър Морунов 12 точки за успеха на Рилски спортист.
 
За Лукойл Академик Владислав Шуранов завърши с 20 точки, а Самуел Франсис добави 19.
 
Разликата в крайния резултат можеше и да бъде по-голяма, ако не бяха 26-те допуснати грешки от отбора на Иван Лепичев. В тази негативна категория се отличи Морунов с 11 грешки, но пък той добави 6 асистенции, 5 борби и 3 отнети топки.
 
Следвщата седмица е дербито между младежките Рилски спортист и Черно море, което ще се очаква с не по-малък интерес от това при мъжките представителни отбори на двата клуба.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК – РИЛСКИ СПОРТИСТ (МЛАДЕЖИ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ДУБЛИРАЩА ЛИГА
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ОТ ДУБЛИРАЩА ЛИГА
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ДУБЛИРАЩА ЛИГА
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ДУБЛИРАЩА ЛИГА
 

ТОП 10 НА 2-ри КРЪГ В ДУБЛИРАЩАТА ЛИГА
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ-ДАБЪЛ В ДУБЛИРАЩАТА ЛИГА


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи