Българи в чужбина


Българи в чужбина
Златанова в акция (сн. Encancha.com)
25-10-2009 22:30

В Испания отборът на българката Веселка ТодороваЕкстругаса записа загуба от Екстремадура с 66-61 в четвъртия кръг на нейната група. Въпреки загубата Тодорова игра 15 минути и реализира 12 точки. В следващия кръг Екстругаса ще бъде домакин на Бургос.
 
В елитната група на Испания – Лига Феменина Жаклин Златанова продължава да се представя на ниво. Въпреки загубата на нейния Гран Канария в текущия кръг, българката записа солиден дабъл дабъл, като игра почти цял мач – 37 минути. Постижението е е 12 точки и 12 борби, а в следващия кръг тимът й е домакин на Еспаньол.
 
И другата българка в същата група Евелина Гунева също претърпя поражение. Нейният Реал Каное загуби от Селта Индепо с 89-65. Въпреки загубата българката вкара 15 точки и овладя 5 борби за 28 изиграни минути. Следващата седмица отборът ще бъде домакин на Кади.
 
Представителките ни в Италия също изиграха своите срещи за уикенда. Димана Макариева и нейният Ромасистеми Помеция успяха да надвият Виртус Витербо с 71-64, българката игра 27 минути, но се разписа само веднъж за 2 точки. В следващия кръг отборът й е домакин на Сиена.
 
Отново в Италия пореден добър мач за своя Фотоаматоре Флоренция изигра Лиляна Илиева. Младата българка бе в основата на успеха на отбора й срещу Калабра с 54-46. Илиева записа дабъл дабъл от 12 точки и 10 борби. В следващия кръг отборът ще гостува на Наполи.
 
Роксана Йорданова вкара 13 точки за 25 минути на паркета, но въпреки това нейният Орвоето загуби от Дукато Лука с 65-51. В следващия кръг отбора приема Виртус.
 
Силен мач в Адриатическата лига изигра националът Филип Виденов. Въпреки загубата на неговия Цървена звезда от Юнион Олимпия на 94-76, българинът вкара 15 точки, овладя 4 борби и подаде 3 асистенции за 30 минути. Отборът е на 11-то място в лигата с 3 загуби и една победа, а в следващия кръг се изправя срещу Раднички като гост.
 
В най-силното първенство на Стария континент – испанската ACB друг национал – Божидар Аврамов записа победа със своя Валесия срещу бившия тим на ВиденовГранада. Крайният резултат е 82-65, а Божо вкара 3 точки за 11 минути игра.
 
Васил Евтимов бе в състава на Паниониос за гостуването на Перистери в първия кръг от шампионата на Гърция. Отборът му падна със 70-81, а българинът не взе участие в мача.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи