Видабаскет се измъчи, но се наложи над Чавдар


Видабаскет се измъчи, но се наложи над Чавдар
Видабаскет с втори успех в А група
26-10-2009 00:43 | Vidabasket.com | viasport.bg

Мъжете на Видабаскет записаха втора победа от първенството на „А”-групата. При гостуването си в Троян във втория шампионатен кръг те се наложиха със 75-67 над дебютантът Чавдар. Победата не бе толкова лесна, колкото се очакваше, но все пак възпитаниците на Николай Колев се тръгнаха от балканското градче с ценни 2 точки.

Първи резултатът откриха домакините с кош на Вене Венев, последва тройка на Христо Ангелов и троянци поведоха с 5-0, което взриви препълнената зала. Видинчани бързо излязоха от началния стрес и в четвъртата минута изравниха за 7-7 чрез индивидуален пробив на Кристиян Борисов. Домакинският натиск обаче продължи и отново Чавдар дръпнаха пред Видабаскет с цели 8 точки за 21-13 след невероятна „тройка” на Христо Ангелов. Старши треньорът Николай Колев веднага реагира и взе прекъсване, след което Видабаскет изпълниха перфектно тактическите указания като не получиха кош до края на частта и с няколко бързи контри намалиха пасива до 2 точки за 21-19.
 
В началото на вторите 10 минути видинчани се разиграха и с две бързи „тройки” на Киров и Янков поведоха с 6 точки. Последва прекъсване за Чавдар, което не промени развоя в тази част и отново с успешна стрелба от зоната за трите точки на Пангаров видинчани направиха разлика от 10 точки за 33-43.
 
След почивката обаче момчетата на Радослав Столаров от Троян объркаха сметките на видинчани. Те направиха истински фурор на игрището и основно чрез Вене Венев, Петър Христов и Цветелин Младенов вкараха цели 30 точки за една част срещу получени 17 и закономерно поведоха с 63-60.
 
И всичко в тази среща трябваше да се реши в последните заключителни 10 минути. Златко Запрянов от Видабаскет изравни за 63-63, а с тройка на Кристиян Борисов 5.50 минути  до края гостите от Видин поведоха с 69-63, а в последствие разликата се увеличи на 8 точки. Близо 3 минути двата отбора не можаха да си отбележат кош, а домакините пропуснаха цели 5 пъти при стрелбата от „тройката”. Момчетата на Николай Колев изиграха много правилно тактически последните минути от двубоя и недопуснаха да се стигне до изненада като надделяха заслужено над Троян, с което записаха втора поредна победа в шампионата. Възпитаниците на Радослав Столаров пък регистрираха втора загуба и първа пред своя публика. Двубоят в зала „Чавдар” бе наблюдаван от цялото общинско ръководство на Троян и от председателят на ОбС.
 
В следващия трети кръг Видабаскет приема НСА у дома, а Чавдар гостува на Сливен.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧАВДАР ТРОЯН - ВИДАБАСКЕТ
 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ, СЕЗОН 2009/10
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ, СЕЗОН 2009/10
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ, СЕЗОН 2009/10
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ, СЕЗОН 2009/10


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи