Кадетите на Видабаскет с две поредни победи


Кадетите на Видабаскет с две поредни победи
Момент от срещата с Чавдар (Vidabasket.com)
26-10-2009 10:58 | Vidabasket.com | viasport.bg

Кадетската команда на Видабаскет записа две победи при първото си участие за годината от новия шампионат. На турнир в Троян, който е етап от междуобластните надпревари на регион "Мизия", родените 1994-1995 година момчета се наложиха над Габрово със съкрушителен резултат 103-32, а в оспорван двубой победиха и домакините Чавдар с 86-79.
 
Видинските момчета бяха водени на това състезание от ст.треньорът в школата на "Видабаскет" Николай Колев, който е наставник и на мъжкия тим. Тази рокада се наложи в последния момент, поради лични ангажименти на титулярния треньор Валентин Траянов, който работи с кадетския тим вече втора година.
 
Първата среща на видинчани в Троян срещу непретенциозния отбор от Габрово бе по-скоро за загрявка, а Николай Колев завъртя целия състав, като в по-голямата част от срещата изискваше от момчетата да играят зона, за да съхрани силите им за втория мач от деня срещу силния тим на домакините "Чавдар". А този двубой започна с натиск на видинчани от самото начало, които поведоха с 8 точки, но в крайна сметка взеха първата част с минималното 22-18. През вторите 10 минути нещата на терена се развиха адентично на първите, но с обратен знак в полза на троянци, а на почивката светлинното табло показваше 44-44.
 
След полувремето "Видабаскет" не изпусна водачеството до края, като играта вървеше кош за кош. На няколко пъти момчетата на Николай Колев се опитаха да направят разлика над 10 точки, с което да решат по-рано изхода от двубоя, но бързо бяха догонвани от "Чавдар". В крайна сметка видинчани трудно, но победиха домакините, а  треньорът Николай Колев и Видабаскет си тръгнаха от зала "Чавдар" с 3 победи /2 с подрастващите и 1 с мъжете/.
 
Много силно за кадетите на "Видабаскет" се представи капитанът Валентин Николов, който бе мотора на отбора в организацията на играта, а същевременно бе и най-добрият реализатор за видинския тим с 20 точки срещу Габрово и цели 37 във втората среща срещу "Чавдар". Емил Емилов, Георги Александров, Владимир Петров и всички останали момчета от отбора заслужават поздравление за духа и волята, която показаха при първото си участие за годината.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи