Христо Захариев подписа за 2+1 с Варезе


Христо Захариев подписа за 2+1 с Варезе
Местната преса за Захариев
26-10-2009 13:20

Христо Захариев, който утре ще навърши 19 години вече официално е част от Чимберио Варезе след като подписа договор за две плюс една години с един от най-славните италиански тимове.
 
„Една добра бъдеща инвестиция за клуба”, казват местните медии на „Ботуша”. „Досега Захариев не е имал възможност да покаже истинските си възможности, но ръководството на Варезе е забелязало в него възможност за постигане на бързо израстване и приспособяване към първия тим.”
 
Медиите в Италия подчертават още, че младият български талант е показал много желание за работа и като „гъба” попивал всички указания на техническия щаб на Варезе. „Влага много усърдие в работата си и от Варезе са преценили, че може да им бъде много полезен в близко бъдеще. Решението е било да се заложи на младока и в скоро време от Варезе се надяват той да бъде добро попълнение за отбора”, се казва още за Захариев относно оставането му във Чимберио Варезе.
 
Захариев бе в групата на домакинството на Чимберио Варезе вчера срещу Анджелико Биела, но не взе участие в мача. Варезе загуби със 78-87.

Досега през кариерата си Захариев е имал възможността да се докосне до много добри треньори. Припомняме, че той бе на проби в Панатинайкос и работи с Желко Обрадович и Димитрис Итудис, в Болоня треньор му бе Драган Шакота, а след това в Терамо и Андреа Капобианко – избран за треньор номер едно на Апенините за миналата година. През лятото пък в САЩ на кампа на Адидас треньор му бе легендата на германския баскетбол от близкото минало Детлеф Шремпф. В България таланта на Захариев бива забелязан от Юлиан Аладжов и Милена Савова, благодарение на които той прави първи стъпки в баскетбола.
 
Старши треньорът на Варезе Стефано Пиластрини познава много добре българина, тъй като през 2007 на Европейското за юноши под 18 години той вкарва 38 точки на Италия. Тогава тя е водена именно от Пиластрини. Италия вече е позната добре за Захариев, тъй като миналата година той бе във Фортитудо Болоня и Терамо, а сега вече подписа договор и с един от най-трофейните клубове не само в Италия, но и в цяла Европа.
 
Самите италианци подготвят промяна в правилата за използване на чужденците в шампионата на страната. От догодина в ростера си всеки отбор ще има право на 2-ма американци и 4 европейци извън съюза, а ако желаят 3-ма американци, то максимума за останалите европейци ще е двама.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи