Овергаз поведе колоната в А група


Овергаз поведе колоната в А група
Пламен Христов в атака (сн. BulgarianBasket.com)
26-10-2009 20:48

Днес в София се изигра последният мач от втория кръг на  мъжката А група. В него един срещу друг се изправиха отборите на Овергаз и Спортист Своге, а крайният резултат от 118-67 оправда очакванията на зрителите в зала „Христо Ботев” за лесна победа на домакините. Всички състезатели на Янко Янчев имаха заслуга за победата на Овергаз, а именникът Димитър Маринчешки си поднесе хубав подарък със страхотна игра и званието MVP на кръга в цялата група. След втората поредна победа на Овергаз, отборът оглавява класирането, като се намира пред Дунав 2007 и Видабаскет, които също са с по два успеха, но с по-лоша точкова разлика.
 
Двубоят започна интересно и оспорвано, но това бе само в първите минути. Още по средата на първата част домакините от Овергаз решиха да покажат кой владее положението и след няколко добри защити и последвали ги контраатаки успяха бързо да натрупат двуцифрен аванс. Тук започна и хегемонията на Маринчешки, срещу когото противника не откри лек цял мач. Може би заради празника си той дори вкара невероятен кош от 4 метра зад центъра, но бе на десети от секундата извън времето и не бе зачетен. В края на първата четвърт преднината на домакините вече гонеше двайсетте точки – 34-15.
 
През втората четвърт мачът вече беше окончателно решен, въпреки че от Овергаз не подцениха съперника си през цялото време. Много силен дебют в отбора направиха младите попълнения - Пламен Христов, който идва от Лукойл Академик, и Христо Господинов от Тигър Ямбол, за когото това също беше първа поява в мъжки отбор. Днес и двамата бяха на високо ниво и разкриха, че ще радват ръководството на отбора по време на сезона. Междувременно резултатът стигна 20, а след това мина и 30-те точки разлика за 66-32 на почивката.
 
След паузата играта продължи в същия дух и въпреки желанието си, момчетата от Своге не успяха да спрат противника. Петков и Господинов продължаваха със силните си изяви, а зрителите се насладиха и на някои ефектни изпълнения. Много добре се включи и едва 15-годишния Деян Карамфилов. Той игра 11 минути в срещата и завърши със 6 асистенции, тройка и две борби. След 30 минути игра резултатът бе още по-категоричен – 94-56.
 
През последната част мачът просто бе доигран, а крайният резултат – 118-67 даде отражение и в класирането – първо място за Овергаз и последно за Спортист Своге.

Най-полезен в мача и за целия кръг бе Димитър Маринчешки със своя дабъл дабъл от 29 точки и 10 борби за коефициент 33. Господинов записа 22 и 5 овладени топки като резерва, а Венци Петков наниза 19 и подаде 4 асистенции. Много добър дебют и за Пламен Христов – 9 точки (всичките от тройката) и 9 борби.
 
За гостите Мартин Димов вкара 22 точки и добави 5 борби, а другият именник на терена – Димитър Павлов вкара 13, но допусна и 8 грешки. Костадин Костов добави 18 от пейката.
 
Следващата седмица Овергаз се изправят срещу втория в класирането – Дунав 2007. Мачът ще се играе на 1 ноември от 17.00 часа в Русе и ще бъде дербито на третия кръг в групата. Спортист пък посрещат Берое в залата на СОУ „Иван Вазов” в Своге същия ден от 17.15 часа.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ОВЕРГАЗ - СПОРТИСТ СВОГЕ
 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ 
 
ТОП 10 НА 2-ия КРЪГ ОТ А ГРУПА - МЪЖЕ 

 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ В А ГРУПА - МЪЖЕ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи