Даниел Димитров: Традицията е домакинът на Файнъл 4 в Балканската лига да спечели


 Даниел Димитров: Традицията е домакинът на Файнъл 4 в Балканската лига да спечели
Даниел Димитров (сн. BGbasket.com)
17-04-2011 10:08

Даниел Димитров очаква много интересен и оспорван сблъсък между Рилски спортист и Фени индустри във финала на ЕВРОХОЛД Балканска лига днес. Въпреки пристрастията си към българския отбор обаче, той смята, че Фени като домакин на Файнъл 4 ще спази традицията и ще стане шампион.

 

Рилски спортист – Фени Индустри

 

"И двата обора с играта, която демонстрираха в полуфиналните срещи, показаха че съвсем заслужено са на крачка от титлата. Рилски за втори път от три участия в ЕВРОХОЛД Балканска лига успява да се добере до финалния мач, спечелвайки купата срещу друг македонски представител - Работнички Скопие в Самоков при дебютното издание. Четирима от тогавашните шампиони и днес носят екипа на Рилски спортист - капитанът Александър Груев, Иван Лилов, Богдан Боев и Станислав Ваклинов.

 

Фени винаги е влизал като фаворит във финалната фаза, но досега не е прескачал полуфиналите. Традицията сочи, че всеки домакин на турнира, изигравайки първия си финал, неизменно побеждава.

 

Очакванията са за интересен сблъсък между равностойни отбори, като и двата финалиста заслужават да вдигнат купата, но победителят ще един и историята помни само шампиона.

На мен като българин ми се иска нашият представител да дублира титлата, но съм длъжен да се съобразя както с традицията на домакинството, така и със сериозния потенциал на отбора на Фени."

Прогноза: Победа за Фени Индустри


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи