Даниел Димитров: Фаворитите ще бият лесно, другите серии с по три мача


Даниел Димитров: Фаворитите ще бият лесно, другите серии с по три мача
Даниел Димитров (сн. BGbasket.com)
03-05-2011 13:27

Даниел Димитров със своите прогнози за четвъртфиналните плейофни серии:

 

Левски - Спартак Плевен
В колко срещи ще завърши този четвъртфинален двубой зависи изцяло от игровото поведение и отношение от страна на състезателите на Левски. "Сините" си повъзвърнаха самочувствието, постигайки няколко победи след раздялата с Джейсън Кроу, а най-важното е, че показват желание за бързо излизане от кризата след загубата на титлата в Еврохолд Балканска Лига.
Спартак изпращат една трудна година за клуба. Въпреки перипетиите в началото, отборът загатна за възможностите си през втория полусезон и постигна доста победи, включително и над Левски, непосредствено след турнира за купа България. Шансовете на плевенчани са минимални и най-оптимистичното очакване е да докарат серията до трети мач.
Прогноза: 2-0 за Левски


 
Лукойл Академик - Черноморец
Шампионите завършиха без загуба редовния сезон, но понесоха сериозен удар с контузията на Доминик Джеймс. Победата им не буди никакво съмнение и мачовете са добра възможност за обиграване на тима без лидера си.
Черноморец просто ще изиграят още два официални мача. Разликата в класите е много голяма и въпросът е с каква разлика ще са победите на Лукойл.
Прогноза: 2-0 за Лукойл

 

Рилски спортист - Евроинс Черно море

Двата тима завършиха редовния сезон с еднакъв актив, но двете победи на Рилецо във Варна им осигуриха домакинско предимство в този четвъртфинал. Фаворит безспорно е отборът от Самоков, но дори и най-малкото подценяване от тяхна страна може да доведе до изненада. Преди малко повече от месец именно варненци сюрпризираха съперника си в "Арена Самоков". За Р.Спортист всичко друго освен класиране между първите четири ще е провал. Основните преимущества на Рилецо са височината в подкошието и по-широкият състав и опит, с който разполагат.
Определено състезателите на Евроинс Черно Море показаха завидно израстване през годината, но дали са готови за подвиг в плейофите срещу по-опитния си съперник?
Сблъскват се два отбора, които акцентират основно върху играта в защита и разполагат с изпълнители, които да направят серията интересна.
Прогноза: 2-1 за Р.Спортист


Балкан - Ямбол

Безспорно най-интересният и трудно предвидим четвъртфинал. Балкан загубиха от Ямбол на същата фаза в турнира за Купа България, което доведе де треньорска смяна. Ботевградчани, въпреки контузиите, които ги преследват, спечелиха необходимия им брой победи, което ги утвърди на третото място. В собствената си зала Балкан загуби само от Левски и Лукойл през годината. Завръщането на Йордан Бозов е сериозен плюс и идва в най-важния период от сезона.
Ямбол влиза със сериозно самочувствие в тази серия, но продължаването напред минава през победа като гост. Именно гостуванията са ахилесовата пета за тима на Иван Чолаков, но той разполага с достатъчно опитни състезатели, което е много важно във фазата на плейофите.
Прогноза: 2-1 за Ямбол


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи