Дневниците на Мици: Това е всичко приятели!*


Дневниците на Мици: Това е всичко приятели!*
03-06-2011 08:53

Сезонът в европейските баскетболни първенства е към своя край. Дългът към родината за поредна година събра женския ни национален отбор на баскетболния терен. Тази година времето за подготовка е кратко и за около месец трябваше да се сработим и да определим принципите на игра на отбора, като започнем от  заслон и контра заслон и завършим със сложни зонови преси, преминаващи в частично лични защити на зонов принцип. За щастие в нашия отбор освен време за работа и тренировки, винаги намираме и време за забавление. Всяка една от нас има свой собствен чар и характерни черти и това прави съвместното ни съжителство пълно с интересни моменти и комични ситуации, както в анимационните филми. След консултация с момичетата от отбора, стигнах до извода, че всяка прилича на герой от анимацията. Ето ни и нас! Позабавлявайте се и вие!

 

Роксана Йорданова - Скипър (Пингвините от Мадагаскар)

Светът свършва утре? Наближава трета световна война? Белите мечки са на изчезване? Спокойно, Роко е тук, за да спаси положението. Дали става въпрос за провеждане на самостоятелна тренировка, за купуване на подарък за рожден ден или за решаването на сложен психологически ребус, нашата капитанка е човекът, който организира и спасява положението. В случаите, в които имаме нужда от спешна намеса и остра мисловна дейност, без да се замисляме се обръщаме към Роко, или т.нар.- Отряд за бързо реагиране „Роко & Сие".

 

Александра Делчева - Снежанка(и 11-те джуджета)

След като взе смелото решение да замени мрежата с кош и волейболната топка с баскетболна, Ади с решителни стъпки гази в необятните води на баскетбола и с всяка тренировка вниква все повече в тайните на играта с оранжевото кълбо. Леко, полеко започна да свиква с непрестанно подскачащите около нея изнервени човечета, които се опитват без успех да ѝ вземат борбата, и хабят напразни усилия, за да парират стрелбата ѝ с отскок. Ние разбираме колко ценна е за нас и за Българския баскетбол Ади, и като смели и решителни джуджета усърдно пазим нашата Снежанка от злата мащеха волейбола, за да не я измами и да си я вземе обратно.

 

Веселка Тодорова - Розовата Пантера

Плавните и грациозни движения на Весето са само част от нейния арсенал за заблуда на съперника. В моментите, в които на вид изглежда уморена и незаинтересована от събитията на игрището, тя всъщност изчаква разсейване на защитника. Тогава с премерено движение крак-рамо-лакът-китка ще му вкара тройка във „фейса". Може да не тича много бързо, може да не скача най-високо, но стреля по-бързо от сянката си. С висок процент на успеваемост и нетипична за център точност. Дори и за аматьорското око да изглежда безопасна в себе си крие агресивна пантера, готова за реакция и нападение във всеки момент.

 

Даниела Георгиева - Роад Рънър (Мик Мик)

Това е куршум, това е самолет, това е стрела...Не!Това е Дани,нашата спринтьорка. Във всеки миг играта, за стотни от секундата, Дани е способна буквално да запали кецове и да завърши неспираща серия от контраатаки под озадачените погледи на публика и състезатели. Бърза и яростна, тя е универсално оръжие за разбиване на мудни защити и масово унищожение на разсеяни отбори. Хвани я,ако можеш.

 

Даниела Петева - Супер Марио

Нищо не може да спре Супер Петева!Притежава всички геройски добродетели - смелост, ум, бързина, издръжливост, пъргавина и отскокливост. Разбива защити всякакви и оправя атаки български. Лятото разпуска във фитнеса и зимата си пере чорапите на трицепса.Като малка е бягала от математика,за да ходи на тренировка и за закуска е яла 3-килограмови гирички. Нека силата бъде с нея!

 

Димана Георгиева - Мики Маус

Всички обичат Димана. Тя е постоянно е усмихната и нищо и никой не може да я натъжи или сломи. Винаги намира позитивното във всяка ситуация и заразява хората около нея със слънчево настроение. Има невероятно добро сърце. Лесно прощава и се раздава изцяло в името на отбора. Тя е съотборникът-мечта, с който всеки състезател би желал да играе.

 

Доника Ходжис - Бъгс Бъни (в Космически Забивки)

Нашият плеймейкър вече второ лято подред изоставя страната и континента си, на който е родена, за да изживее наравно с нас опитите ни за сбъдване на българската мечта за класиране на Европейско първенство. Изключително професионално и добронамерено настроена, Дон е звездата на нашия отбор и всички надежди са възложени на нея. За съперниковите отбори е истински killer,но за нас тяе по-позната като Дони-Бонбони . Eh,what`s up,Don?

 

Екатерина Димитрова - Смърфета (Смърфовете)

Както Смърфчетата обграждат с внимание единствения им млад представител от женски пол, така и единствената натурална блондинка в нашия отбор винаги се радва на мъжки интерес. Чаровна и контактна, в нейния антураж никога не е скучно и оферти за забавления и добро прекарване винаги летят около нея. Родена под щастлива звезда, освен с красота, Катето е надарена и с интелект-говори 4 езика, завършва висше образование специалност „Икономика и бизнес администрация" и за всеобщо учудване разбива на пух и прах насадените митове и представи за блондинките.

 

Елена Янкова - Лиза(Семейство Симсън)

Ели е човекът - Уикипедия. Няма тема, вълнуваща съвременното ни модерно общество, в която да не е компетентна или да няма рационално обусловено мнение. Изключително начетена и интелигентна, тя винаги е приятен събеседник, в каквато и да е произволно избрана дискусия. Наясно е с всички световни конспирации. Познава причините за световния глад и за наднорменото тегло на оксиденталните нации. Знае надежден заместител на атомната енергия и разчита сюблиминални (закодирани) съобщения в англоезичните песни. Характеризира се със скромността си и с неспиращата си жажда за знания и нова информация.

 

Жаклин Златанова - Сид (Ленивеца от Ледена Епоха)

За Жаки, мобилните компании би трябвало да добавят специална опция спящ режим - „Абонатът спи, моля обадете се,когато се събуди". Спи във всякакви условия - самолети, влакове, коли, автобуси, както и във всякакви положения, без значение гравитацията, влажността на въздуха, надморската височина или температурата. Спи когато е уморена, подремва, когато ѝ е скучно и позатваря очи,когато мисли, че никой не я наблюдава. Внимание! Прекъсването на здравословния ѝ, разкрасяващ сън може да има сериозни травмиращи последствия за вашето физическо и психологическо състояние.

 

Зоя Станоева - Ели (Мамутката от Ледена Епоха)

Най-опитната ни съотборничка, както сама се изказа по собствен адрес, е „последната останала по рода си". За нея няма тайни в баскетбола и съветвам в напечени ситуации треньорите да искат съвет от нея. Когато играта на отбора зацикли и в моментите, в които всички се чудим какво да измислим, Зойчето, без много усилия, взима нещата в ръце и вкарва набързо два-три коша. Видяла е две и двеста по родни и международни терени и е запазена марка в българския баскетбол. На години е по-възрастна от нас, но по хъс, желание и амбиции надминава и най-младите състезателки в нашия отбор.

 

Полина Хаджиянкова - Лола Бъни

Чаровна и грациозна, Поли Бъни внася свежест в отбора. Дискретна и възпитана, когато говори е точна и ясна. Коментира по зададената тема без да губи време в излишни приказки. Тренира без да се оплаква  и не се меси, където не и е работа. Уважава чуждото мнение, въпреки че има свое, но не би го наложила, освен ако не я попиташ. Трудолюбива и приятелски настроена, тя е любезен събеседник и приятен съотборник.

 

Стефка Митева - Магаренцето (Шрек)

Във всеки момент от денонощието, във всяка ситуация от ежедневието, дори на сън да я бутнеш, Стефи е способна за отрицателна част от секундата да измисли шега. Душата на отбора, тя често прави коментари и майтапи. Размислите ѝ често запълват  тишината и вкарват слушащите в дилема, дали да се смеят или да плачат. Има своенравно чувство за хумор, с  което, ако прекараш достатъчно време с нея, се свиква и дори започва да те забавлява. Способна е да обърне в комедия и най-голямата драма, като крайния резултат обикновено е пародия. Едно е сигурно - атмосферата в отбора без Стефи, нямаше да е същата.

 

Христина Иванова - Скрат  (Катерицата от Ледена Епоха)

Само някой да посмее да ѝ открадне лешничето или в случая - играчката! На 20 и малко отгоре години Хриси все още е запазила детската си душа и не се срамува да го каже и покаже. От раницата ѝ от всякъде изскачат и с миловидни физиономийки ти се усмихват различни плюшени животинки и играчки. Следи тенденциите в световните магазини за кукли и не излиза от вкъщи без последната играчка - писък, налагана в най-модерните ясли и детски градини. Има най-богатата колекция от играчки от шоколадови яйца в целия свят и ревниво пази скъпоценните дрънкулки, които често са обект на отвличания и съмнителни изчезвания - системно намирани след проверка в аматьорските ръце на някоя съотборничка.

 

Даниела Делева - Тинкърбел(Питър Пан)

Нашата феичка винаги се грижи всичко да е изрядно и ние „загубените деца" да бъдем удовлетворени, наспали се и с пълни стомаси. Незаменим помощник на Бусета Пан, тя следи нещата да не излизат извън контрол и има отговор на всички въпроси, които ни вълнуват - „В колко часа е закуската?"„В колко часа е обяда?",„В колко часа е вечерята?". Понякога споделя с нас и информация,която не държим да знаем и като отговорен организатор ни информира за  тренировките и за часа на мачовете. Специализирала се е в отговарянето на безсмислени въпроси и в проявата на търпение в екстремно дразнещи ситуации. За повече информация, моля обръщайте се към Ала.

 

Това е всичко приятели!* - от That`s all folks! - популярният израз от рисуваните филмчета


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи