Решителни трети мачове ще излъчат финалистите в АБА


Решителни трети мачове ще излъчат финалистите в АБА
15-07-2011 13:10 | Иван Вълчанов

И в двете полуфинални серии в Аматьорската баскетболна асоциация ще се изиграят трети, решителни мачове. Вчера отборите на МГУ и Dndbg.com върнаха по една победа на съперниците си Arrows и Политехника и така финалистите ще станат ясни след изиграването на трети мачове. Те ще бъдат още тази вечер от 20.00 и 21.30 часа в залата на 4-ти километър.

 

В първия мач снощи отборът на МГУ записа трудна, но много ценна победа и остана в борбата за финала. Тимът, воден от Станислав Станков, се наложи над Arrows със 77-71. Отборите бяха изключително равностойни през първото полувреме и след него резултатът бе равен – 41-41. След почивката Arrows успя да се откъсне с 4 точки напред, но срещата бе решена в последните 10 минути. През тях МГУ позволи на съперника си да вкара едва 11 точки и след силна атака обърна резултата, за да изведе нещата до победа с 6 точки.

 

Теодор Янчев записа 28 точки и 8 борби за победителите. Георги Гулабчев се включи с 27 плюс 7, а дабъл дабъл от 13 точки и 11 борби записа Диан Парушев.

 

За „Стрелите” най-резултатен с 14 точки бе Мартин Софрониев. 11 вкара Георги Чакъров, а по 10 – Димитър Георгиев (14 борби) и Валери Асев.

 

Във втория мач Dndbg.com разби миналогодишния финалист Политехника с 19 точки разлика – 75-56. Политехника започна срещата силно и след добра игра през първото полувреме имаше аванс от 5 точки на почивката. Смазваща игра на Dndbg.com през втората половина на мача обаче не даде шанс на съперника. След като спечели третата и четвъртата част с по 12 точки разлика, тимът прати серията в трети решителен мач.

 

За победителите Ясен Чанков вкара най-много точки – 16. По 15 добавиха Димитър Ставрев и Пламен Дечев (12 борби), а 11 точки и 11 борби регистрира Александър Иванов.

 

За Политехника Йордан Георгиев завърши с дабъл дабъл от 22 точки и 10 борби. 16 пък вкара Орлин Атанасов.

 

Днес от 20.00 часа сили ще премерят Arrows и МГУ, а веднага след това – в 21.30 един срещу друг ще се изправят отборите на Политехника и Dndbg.com.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ARROWS - МГУ

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ПОЛИТЕХНИКА - DNDBG.COM

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ПОЛУФИНАЛИТЕ В АБА-МЪЖЕ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В АБА


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи