Даниел Димитров: Сега трябва да подходим със спокойствие


Даниел Димитров: Сега трябва да подходим със спокойствие
Даниел Димитров (сн. BGbasket.com)
01-09-2011 21:48

Даниел Димитров е бивш национал, който има участия на две Европейски първенства през 1991 и 1993 година. И той както други играчи не успя да спечели мач на тези първенства, но също като всички се радваше на дълго чакания успех след срещата с Белгия днес:

 

"Изключително нервен мач, който се отрази на повечето от играчите и на двата отбора, защото както и ние правехме елементарни грешки, във важни моменти и белгийците направиха такива, което може би бе продиктувано и от по-добрата ни нагласа за игра в защита в тези решителни минути. В края всеки даде своя принос за успеха, който би трябвало да ни радва и да ни прави горди като нация, тъй като е постигната с желание и с характер, а не по някакъв друг начин. За всички е видно, че има какво да се желае като качество на играта, но треньорския щаб е достатъчно опитен и съм сигурен, че са видяли какво трябва да коригират и да променят. Петък е и ден за почивка, в който могат да се понагласят някои неща.


Тази победа за нас практически изхвърля Белгия от борбата за предно класиране, докато нашите шансове остават и трябва да се съсредоточим в мачовете срещу Украйна и Грузия. Това, което се вижда е, че всички отбори ни превъзхождат физически и в скорост. Мачът с украинците най-вероятно отново ще бъде така нервен, защото ще е изключително важен и за двата отбора. Надявам се, че тази победа ще бъде допълнителен допинг и нашите ще бъдат по-разкрепостени. Все пак от една победа по-добър допинг няма, а тя е постигната след 22 години без успех на Европейско, така че съм сигурен, че отборът ще се представя по-добре игрово. Предстои вече да се види дали ще успеем да победим отборите на Украйна и Грузия, като те са горе-долу с равни възможности с нас, не са суперсили. Въпросът е да се подходи спокойно и без да се вкарва напрежение, защото оттук нататък каквото и да се случи сме написали историята с една победа. Все пак познавайки треньорите в щаба, а те са максималисти, съм сигурен, че ще гонят добро представяне и победи в оставащите мачове, пък дай Боже да имаме късмета да победим Украйна и Грузия и да се класираме напред, което би било чудесно и много добра реклама за баскетбола."


Тагове: Евробаскет 2011
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи