Даниел Димитров: Интересен ще бъде сблъсъкът между младите играчи на Балкан и Черноморец


Даниел Димитров: Интересен ще бъде сблъсъкът между младите играчи на Балкан и Черноморец
Даниел Димитров (сн. BGbasket.com)
14-10-2011 14:42

С началото на новия сезон 2011/2012 в Националната баскетболна лига идва ред и за първите прогнози за срещите. Даниел Димитров направи анализ на четирите мача от първия кръг и даде своите предположения за изхода от тях. Ето какво вижда той:

 

Балкан – Черноморец

Заелите 6-о и 8-о място през изминалия сезон в НБЛ откриват шампионата с амбиция за по-достойно представяне и по-предно класиране.Отборите изглеждат равностойни,поради което очаквам интересен и завързан двубой.Давам леко преимущество за Балкан,предвид домакинството,публиката и по-рано започналата подготовка от всички отбори.Но да не забравяме,че Черноморец е един от малкото състави (с изключение на Лукойл Академик и Левски),успял да победи в Ботевград през редовен сезон преди около 20 месеца.Интересно ще е как ще се включат и каква роля ще играят чужденците в двата тима,а и дали ще покажат израстване младите състезатели,които преобладават в Балкан и Черноморец.

Прогноза: Победа за Балкан

 

Спартак Плевен – Лукойл Академик

Двубой с предизвестен край.Лукойл превъзхожда със селекция и класа всички останали отбори в лигата, а и почти запазиха състава си от миналата година.Междувременно постигнаха и първия си успех,класирайки се за груповата фаза на втория по сила в Европа турнир Еврокъп.

 

Спартак имат шансове за добро представяне през педстоящия сезон,но не и в този мач.Тимът беше напуснат от най-стойностният си играч Хрисимир Димитров,който на този етап трудно ще бъде заместен.Отборът не разполага с изявен централен нападател и играейки с нестандартна петица ще разчита основно на най-силното си оръжие-стрелба от далечно разстояние,но ще изпитва затруднения в защита.

 

Интересно е как ще стои игрово отборът на шампионите с двама българи на полето.Безспорният фаворит не само в този двубой,а и за спечелването на титлата не би трябвало да има проблеми в Плевен. Статистиката е убийствена в тяхна полза-само една загуба от плевенчани през последните 8 години.

Прогноза: Победа за Лукойл Академик

 

Левски – Ямбол

Изгарящият от желание да предотврати хегемонията на Лукойл в България през последните години отбор на Левски посреща бронзовия финалист от миналия сезон и традиционно неудобен за тях съперник-тима на Ямбол.Сините заложиха основно на опитни състезатели в селекцията си,но все още не са убедителни в игрово отношение,както в контролите,така и в дебюта си в ЕВРОХОЛД Балканска Лига срещу непретенциозния ЗринскиМостар.

 

Тимът от Ямбол ще се опита да се възползва от моментното състояние и проблемите на столичани в подкошието,но Левски разполага с класни играчи,които бързо и лесно могат да решат всеки мач в тяхна полза.Поради тази причина не очаквам изненада още в първия кръг и прогнозирам победа за Левски.

 

Рилски спортист – Евроинс Черно море

Жребият отреди още в първия кръг повторение на скандално завършилия четвъртфинал между двата тима през изминалия сезон.В подготвителния период те вече изиграха една контрола помежду си,завършила с резонен успех на самоковци.

 

Реално почти новия състав на Рилски спортист влиза със сериозни амбиции в това първенсвто и се очертава като един от фаворитите за спечелване на така убягващия им медал в НБЛ.Интересно е каква класа ще придадат новопривлечените чужденци и как ще се сработят с новите си съотборници.

 

Тимът от Варна запази състава си и положителното е,че тази състезатели от доста години играят заедно и се познават отлично.Проблемите им са свързани с неизвестността около Александър Янев и до каква степен е излекуван Пламен Алексиев.Колебливото представяне в контролите на варненци накланя везните в полза на Рилецо.

 

Двата тима практикуват почти идентична агресивна защита и който се отърси пръв от напрежението и покаже нападателните си възможности,ще излезе победител.

 

Прогнозирам убедителна победа за Рилски спортист.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи