Петър Бакърджиев: Мачът на кръга е в Правец


Петър Бакърджиев: Мачът на кръга е в Правец
16-12-2011 08:59

 

Журналистът от БТВ - Петър Бакърджиев с прогнозите си за предстоящия кръг в НБЛ: 

 

Лукойл Академик – Рилски Спортист

Безспорно мача на кръга е в петък следобед в залата на Правец. Ще играят лидера в класирането и шампион на страната срещу най-амбициозния отбор този сезон в първенството. И Лукойл Академик и Рилски Спортист имат отлични селекции за българската реалност, класни треньори и много амбиции. Двубояj освен интрига сигурен съм ,че ще предложи и много класа, което е достатъчно основание да бъде наблюдаван с повишено внимание. Рилски Спортист изигра фантастичен последен мач от първенството срещу Ямбол. Отборът показа агресивен и модерен баскетбол, а аз лично очаквам да видя дали Росен Барчовски ще успее да изпълни заканата си дадена нееднократно напоследък отборът му да диша безапелационно в гърба на грандовете. Този мач е отлична възможност за това. Лукойл Академик в българското първенство са безспорни и само те могат да направят така, че да загубят мач или поне да осигурят интрига в конкретна среща. Победата им над Левски в последния кръг с 20 точки е достатъчно показателна. В петък обаче шампионите ще излязат на паркета само 3 дни след тежка загуба в Еврокъп след слаба игра и 4 дни преди мача на сезона за тях – гостуването на ASVEL, мач който трябва да осигури евромачове на тима и след Коледа.Очаквам победа за Лукойл Академик след оспорвана и качествена игра.

 

Ямбол – Черно Море

Това е другата среща, която заслужава повишено внимание. Четвъртия гостува на петия в класирането. Двата отбора играят изключително приятен баскетбол, красив за гледане. Естествено при какъвто и да е изход на двубоя той няма генерално да промени позициите на двата състава, но би могъл да даде на победителя авантаж преди първенството да навлезе в решителната си фаза. Ямбол е домакин, а това означава много. Тима на Иван Чолаков игра слабо в Самоков, но втори пореден посредствен мач срещу пряк конкурент едва ли ще бъде допуснат. Ако двубоя тръгне при резултатна игра убеден съм, че домакините ще победят. Шансът за тима на Черно Море е да играе много силно в защита и да лимитира нападението на Ямбол в границите на 65-70 точки. При тази ситуация Любомир Минчев и баскетболистите ми имат шанс за успех. При надстрелване с домакините са обречени. Очаквам Ямбол да спечели, а най-доволен ще бъда ако в игра за тима се завърне гарда Юлиан Радионов, който до скоро лекуваше контузия.

 

Балкан – Левски

Левски сам може да си направи двубоя труден, но не чак толкова че да загуби. Сините в четвъртък вечер имаха труден мач от Балканската лига срещу Фени в който вложиха много усилия. Това няма как да не повлияе на играта им само 48 часа по-късно. Разликата в класите и селекциите обаче е толкова голяма, че срещата изглежда безпроблемна за Константин Папазов. Изненади са невъзможни, а единственото което Балкан може да направи е да задържи интригата поне до почивката.

 

Черноморец – Спартак Пл

Странен двубой предстои в събота в Бургас. Ще се срещнат двата най-слаби отбора през годината. Това обаче не е най-деликатното. Работата е там, че и двата тима имат по една победа до момента, като Черноморец няма успех у дома, а Спартак като гост. Очевидно в този кръг традицията ще бъде нарушена. Кой обаче ще го направи. Аз залагам на Спартак. Напрежението върху Черноморец ще бъде по-голямо, а отборът от Бургас няма да има капацитет да се справи с него. За съжаление баскетболистите на Дечо Коешинов не получават категорична подкрепа от трибуните и фактора домакинство по-скоро ще им попречи. За плевенчани това ще бъде един двубоя с по-малко задължение за непременен успех. Тима е по-опитен и това според мен ще е причината за първата победа на Спартак като гост.

 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи