Как се запознах с Майкъл Джордан


Как се запознах с Майкъл Джордан
Валентин Лазаров
25-12-2011 15:59 | Любомир Нешев

Валентин Лазаров е име, което няма нужда от представяне. Той е един от най-добрите съдии в световната история, а до ден днешен е дълбоко уважаван в баскетболния свят. В рубриката "Историите на" той разказва как се е запознал с може би най-добрия играч в историята - Майкъл Джордан:

 

"Майкъл Джордан се появи на баскетболния небосклон в началото на 80-те години, когато имаше страхотни прояви в колежанското първенство. Той игра за първи път с националния отбор на САЩ на Олимпиадата в Лос Анджелис през 1984 година. Там той успя да изпъкне и реално показа своите качества, които щяха да го направят най-добрия в света. 

 

Джордан тогава беше много скромен човек. Разбира се той все още не беше толкова известен колкото стана след това. Тогава успях да се запозная с него и дори имам снимка.

 

Аз често давам пример на съдиите, когато ги , че когато треньори и играчи те уважават е много по-лесно да свириш мачовете. Казвам им, че трябва да са личности в личния си живот и, че с поведението си на терена трябва да покажат, че са човеци и, че не им прави удоволствие да свирят технически нарушения, а просто с това спазват правилата. Аз винаги им давам пример с Майкъл Джордан. Нека си представят, че той е избран да свири някакъв мач. Той със сигурност ще направи някакви грешки, но никой няма да протестира срещу него, защото той е една невероятна личност в баскетбола."

 


Коментари
Други новини