Даниел Димитров: Очаквам шампионите да вземат своето в дербито


Даниел Димитров: Очаквам шампионите да вземат своето в дербито
Лукойл - Левски е дербито в този кръг (сн. BGbasket.com)
26-01-2012 19:37

Даниел Димитров предлага своите прогнози за предстоящия кръг в мъжката НБЛ:

 

Лукойл Академик - Левски

Този двубой винаги е очакван с голям интерес последните години, но за съжаление последната победа на Левски над Лукойл е от преди около 20 месеца. Студентите винаги подхождат сериозно и действат със завидно самочувствие, когато се изправят против най-сериозния си опонент за титлата и нямат загуба в последните официални 11 срещи срещу сините.

Може би сега е моментът тимът от столицата да демонстрира желание и амбиция за промяна на статутковото срещу безспорния фаворит във всички надпревари на домашната сцена.

Победа за който и да е от отборите няма да промени класирането, а по-скоро ще покаже настроението на кандидатите за спечелването на купата на България след 20-тина дни. Очаквам както винаги да има някаква интрига и шампионите да вземат своето. 

Прогноза - победа за Лукойл.

 

Черноморец - Евроинс Черно море

Победата за Черно море е задължителна, ако искат да дишат във врата на отборите от топ 4. Статистиката също е в тяхна полза - само една победа за Черноморец от официалните срещи, откакто бургазлии са част от НБЛ. Тимът от Бургас показа зъби и беше на косъм от победата в Ботевград предишния кръг, но определено изпитва проблеми при домакинствата си.

Проблемите с контузии при варненци карат треньорския щаб все по-често да разчита на новата вълна младоци, които засега оправдават доверието.

Интересно е дали с привличането на новия плеймейкър тимът от Варна ще осигури по-постоянни изяви на състезателите на тази позиция. 

Победа за Черно море.

 

Балкан - Спартак

Отборът на Спартак е единственият без победа като гост до момента, като няколко пъти бе много близо до успеха. Това се явява последна възможност за плевенчани да атакуват шестото място, защото загуба ги оставя почти сигурно на 7-ма или 8-ма позиция преди плейофите.

През този сезон Балкан се изявява като гостоприемен домакин и неслучайно е постигнал победи у дома само срещу отборите, които са зад тях в класирането. Процентът успеваемост на стрелбата от далечно разстояние на гостите може да направи мача интересен, но все пак давам леко преимущество на домакините, които едва ли ще пропуснат възможността да зарадват феновете си с втора поредна победа. Прогноза - победа за Балкан.

 

Ямбол - Рилски спортист

Идеална възможна за Ямбол да се доближи до Рилецо и да преследва своите шансове до край за третото място в класирането на редовния сезон. В последната среща между двата тима ямболии бяха неузнаваеми при визитата си в Самоков, но при домакинствата си в зала Диана те демонстрират съвсем друго поведение и неслучайно имат загуби само от лидерите и то в много завързани двубои.

Тимът от Самоков определено изпитва затруднения, когато влезе в цикъл от мачове за НБЛ и Еврохолд Балканска лига, от което би трябвало домакините максимално да се възползват.

Все пак играят третия срещу четвъртия и за мен този двубой ще бъде най-интригуващият в кръга и труден за прогнозиране. Давам приоритет на домакинството. Прогноза - победа за Ямбол.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи