Мария Мицова: Очаквам интересен и завързан двубой в Ямбол


Мария Мицова: Очаквам интересен и завързан двубой в Ямбол
(сн. Sportsimages.bg)
16-03-2012 12:55

С мач във Варна днес започва 22-рият кръг на Националната баскетболна лига за мъже. Останалите три срещи ще се изиграят утре, а ето каква прогноза за изходите от тях даде журналистката в Gong.bg и Дарик Мария Мицова:

 

Евроинс Черно море - Рилски спортист

Безспорно след четвъртфинала за Купата на България този мач е чакан с нетърпение от играчите на Рилски спортист. Те жадуват да вземат частичен реванш за поражението в Самоков, но по-важната причина да бият е заради битката им за трето място. Варненци са с четири поредни поражения след бронза в Самоков и след като останаха без звездата си Александър Янев. Миналата седмица обаче тимът игра силно и можеше да бие Левски. Това сякаш показа, че отборът почва да си връща формата и ще излезе, за да прекъсне серията си. От друга страна Рилски е в период от 5 поредни победи в НБЛ и ЕРВОХОЛД Балканска лига и ще иска да продължи с победите и във Варна.

Прогноза: Победа за Рилски спортист

 

Ямбол - Левски

Безспорно дербито на кръга. Ямбол е много опасен домакин и в своята зала "Диана" почти всеки мач играе силно. Това бе усетено и от шампиона Лукойл Академик, който загуби там преди по-малко от месец. От друга страна ямболии се представят силно срещу Левски и у дома почти всеки път са или близо до победа или губят с малко. "Сините" почти изгубиха шансове за първото място в редовния сезон, но това не значи, че ще излязат немотивирани. Треньорското ръководство на тима знае, че победа в Ямбол е важна за самочувствието още повече след трудния успех във Варна. Очаквам много интересен и завързан двубой, в който победителят да бъде решен накрая.

Прогноза: Трудна победа за Левски

 

Лукойл Академик - Спартак Плевен

Тук най-нормалното нещо е да се стигне до категоричен успех на шампионите и носители на Купата. От друга страна те рядко громят съперника си, който обикновено се представя добре в мачовете между двата тима. Лукойл обаче направи лош мач преди седмица срещу Балкан и сега ще се стреми да се представи далеч по-добре и да спечели по-убедително.

Прогноза: Убедителен успех за Лукойл Академик

 

Черноморец - Балкан

След като спечели първият мач за сезона между двата отбора, Черноморец изгуби следващите два. Балкан игра много силно срещу шампиона и носител на Купата Лукойл Академик преди седмица и ще иска да пренесе добрата си форма и в залата в Бургас. Освен това ботевградчани не са изгубили напълно шансове и за петото място в класирането, като са само на две победи зад варненския Черно море, което ще го мотивира още повече да гонят победа край морето. Черноморец пък трудно би могъл да се мръдне от последното място, но тимът със сигурност няма да излезе в мача с друга мисъл освен победа. Все пак по-големи шансове има Балкан и очаквам гостите да си тръгнат с победа.

Прогноза: Победа за Балкан


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи