Хари Латифян: Рилски - Черно море е дербито на четвъртфиналите


Хари Латифян: Рилски - Черно море е дербито на четвъртфиналите
01-05-2012 09:40

Журналистът от Тема Спорт с прогнозите си за първия кръг от плейофите

 

Хари Латифян от в-к Тема Спорт със своите прогнози за първия кръг от плейофите в мъжката НБЛ:


Лукойл Академик – Черноморец
Сблъсък, в който няма никаква интрига. Въпросът е единствено с колко голяма разлика шампионите ще разбият бургазлии в двата мача. В тази серия коментарът е излишен. Самият факт, че Черноморец се съгласи да играе и двете срещи в Правец е красноречив. Там никой не вярва, че отборът е способен на нещо. В противен случай нямаше да си дават домакинството на Лукойл. Черноморец силно е развял бялото знаме, а Марин Докузовски дори няма да може да използва тези два мача като тренировка, защото срещу себе си ще има тим, който не иска да играе.
Прогноза – две убедителни победи и серизна бройка игрови минути за резервите на Лукойл Академик.

 

Левски – Спартак Плевен
Колкото и симпатичен отбор да е Спартак, няма как да направи нещо срещу Левски в това си състояние. Плевенчани нямат сили да изиграят два сблъсъка в рамките на 48 часа. Могат да направят интересен първи двубой в София, в който имат шанс да се закачат в резултата до полувремето, но трудно биха постигнали нещо повече. Левски от своя страна се подсили с Чавдар Костов. Голям талант на българския баскетбол, който направи добър сезон в Гърция. Само Константин Папазов знае къде и как точно да намери място на атакуващия гард, при положение че разполага с Арън Харпър, Златин Георгиев, Павел Иванов и Маркъс Хол. Мачовете със Спартак са удобен момент, за да може Чавдар да се адаптира към стила на сините, преди началото на сблъсъците от полуфиналите.
Прогноза – серия от два мача, в които Левски няма да срещне проблеми и продължава напред.


Ямбол – Балкан
След всички усилия, които Ямбол хвърли, за да влезе в тройката на редовния сезон, малко вероятно е точно колебливият Балкан да спре състава на Иван Чолаков към полуфиналите. Ямбол разполага с най-добрия български плеймейкър в момента – Юлиян Радионов. Чете играга като академик. В момента е здрав и се намира в невероятна форма. Отделно от това има на разположение високи играчи като Джон Офоегбу и Тони Гуджино. Първият почти няма равен в подкошието, докато вторият е страхотен черноработник. Срещу тези тримата Балкан няма отговор. Зелените могат да разчитат единствено на агресивна защита и бързо раздаване на топката в нападение. В Ямбол няма да се стигне до изненада, но в Ботевград домакините имат сили да направят тежък живота на гостите.
Прогноза – победа за Ямбол в два мача, като вторият очаквам да е по-интересен.


Рилски спортист – Черно море
Дербито на четвъртфиналите. Това е сблъсъкът, който единствен може да завърши в три мача, според мен. Двата отбора имат сериозна вражда в последните години. Намират се в лош момент като форма и наистина ще бъде интересно да се види как ще се представят. Като цяло скамейката на Рилски спортист е по-дълга и на пръв поглед дава предимство на тима от Самоков. В същото време обаче, варненци показаха, че знаят как да печелят срещу този отбор. Победа с 20 точки за купата, при това насред Самоков, е сериозен плюс, най-вече от психологически аспект. Сашо Янев се завърна за Черно море, а Петко Делев е треньор, който е показал, че знае как да работи с младите. Смяната на Любо Минчев е ненавременна, но може и да окаже положително влияние. И двата отбора имат страхотни стрелци от разстояние и може да станем свидетели на престрелка в един етап от сблъсъка.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи