Евроинс Черно море погреба сезона на Рилски спортист


Евроинс Черно море погреба сезона на Рилски спортист
(сн. BGbasket.com)
03-05-2012 19:55 | Иван Вълчанов

След като отстраниха съперника си на четвъртфинал за Купата, варненци му показаха вратата рано-рано и в плейофите

 

Евроинс Черно море вгорчи сезона на Рилски спортист и отстрани отбора в четвъртфиналния етап на плейофите в НБЛ. След като варненци победиха с точка в първия мач от серията, днес те се наложиха убедително с 89-75 у дома и я затвориха с 2-0 победи. Така те се превърнаха в черната котка за самоковци през настоящия сезон, след като отстраниха отбора на четвъртфинал за Купа България в собствената му зала, а сега сложиха край на надеждите му за медали и в това първенство. По този начин сезонът на Рилецо приключи безславно, а „моряците” ще имат далеч по-трудна задача на полуфинал срещу шампиона Лукойл Академик. Това обаче не е от толкова голямо значение, защото само по себе си влизането в четворката е огромен успех за отбора от Варна, преминал през толкова кризи и перипетии през сезона.

 

Първите три минути от срещата бяха сравнително равностойни, но в средата на първата четвърт гостите от Самоков определено бяха по-силният отбор. Те успяха да си създадат малка преднина от 6-7 точки, но много бързо варненци я намалиха само на 3. След равностойни последни минути на десетката се стигна до разлика от 4 точки в полза на Рилски, а отборът показа, че идва само за победа.

 

Въпреки опитите на домакините за обрат в началото на вторите 10 минути, разликата в полза на самоковци, макар и малка, се запази до средата на частта. Те бяха напред най-много с 8 точки, но с изтичането на първата половина от мача „моряците” започнаха минисерия, която стопи част от дефицита им. Малко повече от минута преди почивката резултатът бе изравнен, а след едно полувреме игра те вече водеха с 41-39.

 

Баскетболистите на Петко Делев започнаха второто полувреме много концентрирани и не само не позволиха на съперника да изравни или обърне резултата, а увеличиха аванса си и в средата на третите 10 минути за първи път в мача направиха разликата двуцифрена при 57-47. Рилски спортист успя да намали малко дефицита си, но при резултат 65-57 Черно море влезе в последната част с доста по-големи шансове за победа.

 

Интересното в мача обаче тепърва предстоеше, а Рилецо започна последната четвърт със серия от 9-2, която върна отбора в мача, а до края имаше много време и за обрат. Точно 6 минути и половина преди сирената резултатът бе равен при 69-69, но добри минути за домакините ги изведоха напред. Те бяха подпомогнати от три поредни провалени атаки на Рилски и така при оставащи по-малко от 4 минути резултатът бе 80-72. Росен Барчовски взе тайм-аут, но той не помогна, а точно обратното – Асен Великов пропусна от тройката, а в следващата атака подаде грешен пас и това позволи на Сашо Янев да вкара тройка и да забие, правейки аванса на отбора си цели 14 точки при 86-72. С това Евроинс Черно море сложи точка на спора и разруши надеждите на Рилски за достойно представяне през сезона. До края срещата просто се доигра, а варненци вече мислеха за следващия си съперник – Лукойл Академик.

 

Александър Янев отново поведе съотборниците си към победата, завършвайки с 33 точки и 8 борби. Николай Колев се включи с 13 плюс 8, а 12 точки и 5 асистенции регистрира Джими Хънт. Двоен повод за радост днес пък има помощник-треньорът на тима Денислав Коцев, който има рожден ден и получи най-хубавия подарък от баскетболистите.

 

За самоковци Анте Билобърк наниза 20 точки, със 17 се включи Филип Вукосавлевич, а с 12 плюс 7 борби се отчете Асен Великов.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЕВРОИНС ЧЕРНО МОРЕ - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2011/2012

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2011/12

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2011/12


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи