Даниел Димитров: Победа над Швеция отваря широко вратите към Словения


Даниел Димитров: Победа над Швеция отваря широко вратите към Словения
(сн. BGbasket.com)
29-08-2012 12:59

След края на първата половина от евроквалификациите, Даниел Димитров направи своя анализ на „българската” група В. Той коментира представянето на отбора ни до момента, а също така разказа как преди 21 години отново решителен за класирането на България на Европейско е бил мач с Швеция. Ето и неговия анализ:

 

„С преполовяването на срещите от квалификационния цикъл за Евро 2012 предвид резултатите, които се получиха, като фаворит се очерта отборът на Германия. Три отбора са с равни шансове – България, Швеция и Азербайджан, а абсолютният аутсайдер е Люксембург. За мен се получи един изненадващ резултат до момента и това е загубата ни в Баку. Този мач вкара в играта азерите, които боравят с най-къс състав и е нормално играта им да пада в следващите мачове.

 

През второто завъртане отборите вече ще се познават и е нормално да намалеят изненадите във всички групи. Какво и да си говорим, нашият мач е в Швеция. Победа там широко отваря вратите към Словения. Видно е желанието за изява на всички, на които се разчита в националния отбор, но все пак липсват увереността, самочувствието и постоянството, които са характерни недостатъци на младостта.

 

В съзнанието ми изплува една подобна ситуация в битката за Евро 1991 в Рим. Всичко трябваше да се реши от един мач в Стокхолм срещу същия противник – Швеция. По различни причини в онези квалификации участие не взеха двама-трима от водещите състезатели в нашия тим, но това така амбицира и обедини всички останали, като всеки даде максимума от себе си в името на България и спечелването на така важната победа. Пожелавам от сърце всички българи, които милеем за националния отбор, да изпитаме ако не същото, то поне подобно преживяване на 30.08.2012 в Швеция.”


Тагове: Европейски квалификации 2012 - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи