Дарин Великов: Силен мач на центровете ще даде предимство на Черно море срещу Спартак


Дарин Великов: Силен мач на центровете ще даде предимство на Черно море срещу Спартак
(сн. Gong.bg)
15-11-2012 16:59

Утре с мач между Берое и TESY България (20) започва петия кръг от Булсатком НБЛ, а BGbasket.com потърси Дарин Великов за прогнозите му за петте срещи, които ще бъдат изиграни до края на седмицата. Той определи мачовете в Самоков и Плевен като най-интересни в кръга, а ето какво предвижда за всички срещи:

 

Берое – TESY България (20)

 

Смятам, че това е най-лесният за предвиждане мач от кръга. Очаквам след победата в Бургас, Берое да изиграе един силен домакински мач. Младежкият национален отбор на България вече има по-различно лице от първите кръгове, в които според мен игра без дух и мобилизация. Смятам, че ще стане един красив мач, а победата за Берое е сигурна.

 

СРАВНЕНИЕ НА ОТБОРНИТЕ СХЕМИ НА БЕРОЕ И TESY БЪЛГАРИЯ (20)

 

Рилски спортист – Левски

Тук има много неясни неща. Левски играе трудно срещу Рилски спортист в последните години. Може би това е теренът, където е губил най-много мачове в последните години при гостуванията си. Но според мен в момента Левски разполага с равностоен отбор и има леко предимство. То е заради по-дългия състав, по-дългата ротация. Няма да бъде лесен мач за Левски, според мен ще има интрига до края, но в крайна сметка гостите ще победят.

 

СРАВНЕНИЕ НА ОТБОРНИТЕ СХЕМИ НА РИЛСКИ СПОРТИСТ И ЛЕВСКИ

 

ИСТОРИЯ НА МАЧОВЕТЕ МЕЖДУ ДВАТА ОТБОРА В ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ

 

Балкан – Черноморец

До този момент Балкан печели всичките си домакинства и губи всичките си гостувания. В първите си мачове за сезона Черноморец загатна за по-добри възможности. В последното домакинство срещу Берое обаче не пое отговорността и се видя, че отборът не е готов за постоянство в резултат и игра. Домакинството ще помогне страшно много на Балкан и отборът ще победи.

 

СРАВНЕНИЕ НА ОТБОРНИТЕ СХЕМИ НА БАЛКАН И ЧЕРНОМОРЕЦ

 

ИСТОРИЯ НА МАЧОВЕТЕ МЕЖДУ ДВАТА ОТБОРА В ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ

 

Лукойл Академик – Ямбол

По принцип Ямбол играе сполучливо като гост на Лукойл и въпреки повечето загуби, се е доближавал до добри неща в Правец. След мача с Будучност може би Лукойл Академик няма да бъде много концентриран за съботния кръг, но дългата пейка и многото възможности за треньора Докузовски дори ще позволи да бъде дадена почивка на някои от основните играчи. Смятам, че Лукойл ще победи.

 

СРАВНЕНИЕ НА ОТБОРНИТЕ СХЕМИ НА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК И ЯМБОЛ

 

ИСТОРИЯ НА МАЧОВЕТЕ МЕЖДУ ДВАТА ОТБОРА В ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ

 

Спартак Плевен – Черно море Порт Варна

Това е мач с много неизвестности по ред причини. Отборът на Спартак играе силно в Плевен. Ще бъде много вързан мач, а всеки отбор има да решава дилеми пред себе си – Спартак Плевен в подкошието, Черно море има много задачи в защита срещу външните нападатели на плевенчани, които са силната част на отбора. И ако най-после централните нападатели на Черно море изиграят един силен мач, смятам че това може да даде предимство на отбора им. Това обаче може да се случи само в комбинация с добра защита и силно нападение на центровете.

 

СРАВНЕНИЕ НА ОТБОРНИТЕ СХЕМИ НА СПАРТАК ПЛЕВЕН И ЧЕРНО МОРЕ ПОРТ ВАРНА

 

ИСТОРИЯ НА МАЧОВЕТЕ МЕЖДУ ДВАТА ОТБОРА В ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ - МЪЖЕ, СЕЗОН 2012/2013


ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ - МЪЖЕ, СЕЗОН 2012/2013


ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В НБЛ - МЪЖЕ, СЕЗОН 2012/2013


ОТБОРНА СТАТИСТИКА В НБЛ - МЪЖЕ, СЕЗОН 2012/2013


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи