Мария Мицова: Интригата ще е в Самоков и Плевен


Мария Мицова: Интригата ще е в Самоков и Плевен
Рилски посреща Ямбол днес (сн. Ивайло Андреев)
30-11-2012 10:59

Интересно е да се види дали Спартак ще стигне до първи домакински успех

 

Журналистката от Gong.bg – Мария Мицова, дава своите прогнози за предстоящия кръг от Булсатком НБЛ:

 

Падна ми се сравнително лесен кръг за прогнози – в три от срещите има явен фаворит, играещ срещу аутсайдер, при това у дома. Дербито на кръга ще е в Самоков, където Рилски спортист ще има трудна, но не непосилна задача да победи Ямбол. Интересно се очертава да бъде и в Плевен, където Спартак още няма победа, но тук е и единствената ми прогноза за успех на госта в този кръг. Ще се съвземе ли Лукойл бързо от загубата в Билбао, как ще изгледжа Балкан след 10 дни с новия треньор, и как ще си тръгне Черно море след два поредни мача в София, ни предстои да видим.

 

Левски – Черно море Порт Варна

Левски имаше достатъчно време да се успокои, след като загуби два пъти поред за една седмица, и отново може да започне да играе с настроение. Покрай избора на треньор на националния отбор на България и европейските мачове на Лукойл, като че ли случващото се в „синия“ лагер остана на заден план, и бурята отмина за десетина дни. Глобите също се разминаха, но при задължителни победи до края на календарната година, една от които естествено е тази срещу Черно море. Варненци ще играят два мача един след друг, за да спестят пътуването до София, ислед като хвърлиха всички сили в мач с продължение срещу Теси България (20), в петък над тях ще тегне и 100-процентова умора. Милчо Борисов и Станислав Цонков, двама играчи, които се представят добре от началото на сезона, няма да играят за Черно море заради контузии, и това допълнително улеснява задачата на Левски. „Моряците“ биха имали предимство от габаритите на центровете си, но предвид представянето им досега, надали ще затруднят чак толкова съперника.

Прогноза – победа на Левски

 

Рилски спортист – Ямбол

В последните години мачовете между двата отбора винаги са доста интересни. Вероятно такъв ще е случаят и в петък в Самоков, като и Рилецо, и Ямбол влизат в добра форма в срещата. Домакините са с четири поредни победи в първенството, но Ямбол взе най-убедителната си победа дотук в миналия кръг, и също няма да е лишен от самочувствие.

И двата състава играят без тежки центрове, и имат много добри гардове и стрелци, което обещава бърз и динамичен сблъсък. Чужденците на Ямбол се посъбудиха в последно време, което ще направи нещага и по-равностойни. Въпреки това, смятам, че Рилски спортист с младостта си и повечето енергия за тичане, ще издържи, и дори да не вземе ранен аванс, в края ще победи. Разбира се, Ямбол има много сериозни оръжия, като Мартин Дурчев, който тепърва ще избухва с реализаторските си качества, така че реално мачът е доста трудно предвидим.

Прогноза – победа за Рилски спортист

 

Балкан – TESY България (20)

Търсенето на първата победа за Теси вероятно ще продължи и след този двубой. Балкан бе колеблив в последните си срещи, но вече десетина дни работи под ръководството на новия си треньор Александър Тодоров, и може би ще започне да се вижда нов подем. „Зелените“ разполагат с добри играчи, и рано или късно трябва да започнат да дават желаните резултати. Естествено, и шестият играч на Балкан е на линия – феновете, които ще направят нещата още по-тегави за младата селекция на Любо Минчев. Младежите получиха доста точки в последните си два мача, и със сигурност целта ще е в защита да се спрат ботевградските стрелци Иван Лилов, Мартин Маринов, Урош Петрович. Ако успеят да го направят, и да ограничат Балкан до 80 точки, това ще е успех за Теси, тъй като само Левски досега е получавал по-малко от „зелените“.

Прогноза – победа за Балкан

 

Лукойл Академик – Берое

Берое записа нелоши мачове дотук през сезона, като дори и в тези, които загуби, с изключение на първия кръг с Левски, бе съвсем близо до съперника. Поражението след продължение миналата седмица със сигурност ще даде допълнителен тласък и желание за работа в тима на Георги Младенов. Задачата – гостуване на шампиона в Правец, обаче ще е почти неразрешима, дори и с много старание, заради разликата в класите. Американските центрове на Берое са тези, които изневеряват на тима, и въпреки добрите изяви на двамата чуждестранни гардове, и на Наско Радев, Сергей Цветков и другите български играчи на Младенов, това почти сигурно няма да стигне срещу лидера в първенството.

Все пак, отсъствието на Божидар Аврамов е големият шанс за Уокър и Холмс да се справят с Брандън Хийт и доста по-слабия му заместник Томас Масамба. Ако играта на стрелците на Берое, включително Цветков, Александров, Миленков, потръгне, за Лукойл няма да е никак лесно.

Шампионите се прибират у дома с тежка загуба, в четвъртък вечерта, и ще имат само петъка за подготовка за мача с Берое. Ядът от поражението миналата седмица в Еврокъп, се изля лошо върху Черноморец през уикенда, но сега и физическата умора ще понатежи на Лукойл, след по-различната ротация от контузията на Аврамов. „Студентите“ търсят нов играч, но дори да дойде до събота, надали ще излезе да играе срещу Берое.

Независимо от всичко, класата е на страната на единия отбор, и ако Лукойл допусне някаква изненада срещу Берое, тя ще е до почивката.

Прогноза – победа за Лукойл

 

Спартак Плевен – Черноморец

Най-непредвидимият мач този кръг. Черноморец е приятната изненада в тазгодишното първенство, като финансирането в последния момент съживи тима, и Дечо Коешинов нацели нелоши чуждестранни попълнения. Мачът е важен за бургазлии, за да задържат позициите си, и предвид селекцията, Черноморец има всички предпоставки да стигне до победата.

Единственият по-слаб тим от Спартак Плевен до момента е Теси (20), но двата отбора са разделени само от мача помежду си, който плевенчани спечелиха трудно.

Добрите включвания на Денис Агре и Димитър Маринчешки – новите попълнения на Спартак, не са достатъчни за втора победа дотук в първенството, и верните фенове в Плевен още не са виждали успех на тима си този сезон.

Черноморец е в по-добра позиция да спечели срещата, ако я изиграе правилно, тъй като просто разполага с по-балансиран състав. Всички сме виждали обаче какво означава дъжд от тройки в Плевен, затова никога не е сигурно как ще се развие там мач, преди да е започнал.

Прогноза – победа за Черноморец


Тагове: Прогнози, НБЛ - мъже, Мария Мицова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи