Вяра Кръстева: Два мача са гвоздеите в предстоящия кръг


Вяра Кръстева: Два мача са гвоздеите в предстоящия кръг
(сн. Sportsimages.bg)
15-03-2013 19:14

Предстои поредния кръг на първенството, а гвоздеите в програмата са два мача. В събота, когато зимата ще ни напомни с пълна сила отново за себе си, в София Левски излиза готов за успех над Балкан, а в неделя вечер, Рилски спортист ще скочи на Лукойл Академик на негов терен.


Балкан - Левски
Баскетболистите на Левски имат шанса да пренощуват една нощ на върха във временното класиране на НБЛ. Сините ще гонят задължителен успех над гостите от Ботевград в съботния следобед в зала Универсиада. Старши треньорът Тити Папазов заяви, че в предстоящите мачове от първенството и ЕВРОХОЛД Балканска лига ще търсят само победи, а единственото възможно отстъпление в натоварения план-график на отбора е поражение от Лукойл Академик следващата седмица като гости в Правец. Левски посреща Балкан, а за тима ще добютират новите попълнения Младен Пантич и Неманя Протич, като дългочаканато им участие в мач на сините ще стане факт именно в този кръг на НБЛ. Разнообразната скамейка, с която разполага наставника, многото ротации по време на двубоите, със сигурност дават превес на домакините и победата над Балкан изглежда резонна. От състава на Левски отпада Николай Върбанов, който ще оперира хернията, с която играе вече няколко мача, но Папазов е убеден че той ще бъде заместен успешно от Младен Пантич. Балкан няма да се дадат без бой, напротив. Евентуалният им успех ще повиши самочувстието им и увереността, че няколко поредни победи в следващите седмици са им в кърпа вързани. Ботевградчани са домакини в пет поредни кръга на отбори, които със сигурност могат да преодолеят. А и кой не иска да се намести в тройката на НБЛ.


Спартак Плевен – TESY България (20)
Спартак Плевен и TESY България (20) е мач, който логично няма да привлече голям интерес в баскетболната гилдия, с оглед на показаното до момента през сезона. Двата отбора са в дъното на таблицата и изходът от мача, няма кой знае какво значение, освен ако младежите не победят домакините в Плевен. Това ще бъде първи успех на момчетата на амбициозния и трудолюбив наставник Любо Минчев, а една такава победа ще вдигне главите им съвсем заслужено, след серията от 19 загуби. Победата прилича и на двата отбора, но със сигурност в този момент по-красиво ще стои на младежите. Само преди два месеца Спартак и TESY България премериха сили, а отборът на Цецо Антов записа труден успех с 86-76. Успехът за софиянци не е в сферата на мечтите, и смятам, че в Плевен зрителите ще наблюдават един равностоен и интересен мач.
Въпреки че, TESY България заслужава най-накрая да се поздрави с успех, вероятността това да се случи е по-малка, отколкото плевенчани да допуснат загуба на собствен терен.

 

Ямбол – Черноморец
В събота вечер Ямбол е домакин на Черноморец. Акулите пристигат след серия от три поредни загуби, а ситуацията в Ямбол е малко по-различна. Резултатите на момчетата на Иван Чолаков са на приливи и отливи. Редуват се победи със загуби.
Ямболии си вземат това, което им се полага, особено като домакини и отсътпват на съставите, които са над тях в таблицата на НБЛ. А победата над Рилски преди месец и малко, пролет не прави. Очаквам Ямбол да вземе своето и да се намести на четвъртото място изравнявайки Балкан Ботевград.

 

Берое – Черно море Порт Варна
В събота вечер, Берое е домакин на Черно море Порт Варна. Георги Младенов и неговите летящи момчета, са устремени към категорична победа над гостите от морето. Старозагорци имат потенциала и възможностите да надиграят варненци.
Младенов едва ли е забравил загубата от Рилски у дома в края на втория полусезон и няма да допусне подобно повторение, въпреки разликата в класите на Рилски и Черно море. Берое и Черно море са във втората половина на таблицата с класирането, а победата ще повдигне главите на който и да е от двата отбора. Моряците идват в Стара Загора като победители от морското дерби само преди седмица, а Берое ще покажа какви поуки са си взели за загубата от Левски.


Лукойл Академик – Рилски спортист
Ако Рилски спортист успее да задържи победното си темпо, и ако играчите не са се главозамаяли от страхотната си победа над Куманово онзи ден в ЕВРОХОЛД Балканската лига, в Правец може да станем свидетели на много интригуващ мач. Рилецо гостува на Лукойл Академик, и въпреки че този сезон има две загуби от шампионите, в неделя вечер Барчовски и неговите възпитаници ще се борят за престижна победа над домакините. Само след десетина дена, Рилски е домакин на Левски в българското дерби на Балканската лига, и ако Барчовски насочи силите на момчетата си именно към този двубой, изненада в Правец няма да има. Лукойл ще си запази първото място, а Рилски ще се готви да накаже Левски в Самоков и да заяви намерението си да бъде домакин на финалната четворка в турнира, каквито претенции има и наставника на сините Тити Папазов.

Вяра Кръстева, БНТ


Тагове: Лукойл Академик, Левски, Рилски спортист, Балкан, Ямбол, Берое, Черно море Порт Варна, Черноморец, Спартак Плевен, TESY България (20), Прогнози, НБЛ - мъже, Вяра Кръстева
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи