Деси Джерманска: Кръгът се открива с най-интригуващата среща


Деси Джерманска: Кръгът се открива с най-интригуващата среща
(сн. BGbasket.com)
23-03-2013 10:14

Журналистката от телевизия Bulgaria on Air Десислава Джерманска даде своите прогнози за петте срещи от днешния 22-ри кръг в мъжката НБЛ:


Балкан – Ямбол

 Кръгът в Националната баскетболна лига днес се открива с може би най-интригуващата среща. Макар, по мое мнение, предимството да е на страната на домакините от Ботевград. Ямбол загуби последните си два шампионатни мача, и то пред своя публика – от Черноморец и Берое. Като че ли тимът на Иван Чолаков вече съхранява сили за плейофите, където почти сигурно ще се изправи именно срещу Балкан. Интригата е - кой от двата клуба ще има домакинско предимство на четвъртфиналите. През седмицата обаче Иван Чолаков обяви, че след края на сезона се оттегля от треньорския пост, а като причина изтъкна преумора. Може би настроението на наставника влияе и върху отбора. В Балкан също имат проблеми, като напоследък редуват победа със загуба. Избраниците на Александър Тодоров трябва да се реваншират пред феновете си за трудния успех над Черно море в последния кръг, когато публиката в Ботевград дори изрази недоволството си в края. Като цяло, част от баскетболистите в зелени екипи се представят далеч от възможностите си от началото на годината. Затова пък Ацо Тодоров може да разчита на винаги стабилния Атила Сантош.

ПРОГНОЗА: Победа за Балкан

 

Черно море Порт Варна – Лукойл Академик

Мъките за Черно море Порт Варна продължават. Моряците бяха близо до изненадата в Ботевград, но не намериха сили. Кадровите проблеми също не спират да тормозят тимът на Спас Натов. Срещу Лукойл Академик варненци отново ще бъдат без основния си плеймейкър Асен Великов, а липсата му със сигурност ще се усети. Домакините така и не разрешиха проблема си на поста център и отново ще бъдат без адекватен отговор срещу високите играчи на Академик. Тук изненада не се очаква. Може би Сашо Везенков ще даде глътка въздух на част от основните си играчи, които спечелиха изключително важното дерби срещу Левски в сряда, което им осигури първото място в редовния сезон.

ПРОГНОЗА: Победа за Лукойл Академик

 

Спартак Плевен – Левски

На пръв поглед победителят от тази двойка трябва да е очакван. Левски. Столичани обаче имат доста кадрови проблеми, а освен това най-вероятно още преглъщат горчивият вкус от драматичното поражението в Правец. Не очаквам сините да допуснат нова разочарование, защото все пак те трябва да пазят второто си място до края на редовния сезон. От друга страна вярвам, че тимът воден от Константин Папазов, ще опита да съхрани сили и за следващата седмица, когато му предстоят нови два поредни сблъсъка с Рилски спортист - за Балканската лига и за първенство. Спартак разчита на отличната далечна стрелба на играчите си и на постоянната игра на попълнението през този сезон Димитър Маринчешки. Въпреки това от началото на годината така и не успява да се противопостави на отборите пред себе си в класирането.

ПРОГНОЗА: Победа за Левски

 

TESY България (20) – Рилски спортист

Рилски спортист е отборът, който най-много пъти от началото на 2013-та записа трицифрен точков актив. В четири срещи момчетата на Росен Барчовски победиха съперниците си със 100 и повече точки. Очаквам гостуването на самоковци на TESY да бъде петата такава среща. Домакините от своя страна продължават без победа участието си в лигата и общо 21 загуби, но подобряват играта си с всеки изминал кръг. Добър атестат за това е, че в последните три двубоя, младежите успяха да отбележат над 70 точки.

ПРОГНОЗА: Победа за Рилски спортист

 

Берое – Черноморец

В битка за шестото място във временното класиране излизат Берое и Черноморец. Двубоят в Стара Загора се явява второто дерби от 22-ия кръг. Бургазлии записаха две последователни победи и със сигурност ще подходят с огромен хъс към предстоящия двубой. По мое мнение, Черноморец са приятната изненада тази година, като демонстрират хубав баскетбол, а във всяка среща тимът разчита на задължителния дабъл-дабъл на американския център Джеймс Тайлър. Берое също спечели два много важни мача в последната седмица – срещу Черно море и Ямбол. Освен това, досега на два пъти постигна успех над Черноморец в първенството. Водени от амбицията на Георги Младенов, очаквам старазагорци да влязат по-уверени и с повече хъс в двубоя.

ПРОГНОЗА: Победа за Берое

 

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Харесайте BGbasket.com във Фейсбук


Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи