С доста промени, но с познат фаворит започва сезонът в НБА


С доста промени, но с познат фаворит започва сезонът в НБА
(AP photo)
29-10-2013 12:54 | BGbasket.com

Маями Хийт пак е кандидат №1 за титла в лигата


Дуайт Хауард се премести в нов отбор, Дерик Роуз се връща на терена, а Коби Браянт все още не. Девет треньори ще водят отбори за първи път, а Дейвид Стърн скоро ще си тръгне.


Всичко това говори за доста промени в НБА преди сезон 2013/2014, но пък остава едно познато нещо: ЛеБрон Джеймс и Маями Хийт влизат отново като отборът, който всичко ще искат да бият.


Настоящият двукратен шампион ще получи пръстените си тази вечер на специална церемония, а след това ще изиграят първия си мач срещу Чикаго Булс, който след завръщането на Дерик Роуз ще е един от основните претенденти за първото място.


Такива може да бъдат и Сан Антонио или Индиана, които миналият сезон останаха само на мач от това да победят Хийт, а Спърс дори бяха и на секунди от титлата. Може би Нетс или Клипърс, след като и двама тима напазаруваха от Бостън Селтикс, могат да вземат страха на Маями.


Сан Антонио може да получи още един шанс да спечели титла със златното си поколение, но загубата от миналия сезон ще тежи неимоверно. Тимът дори може да не е най-добър в Тексас, тъй като към Джеймс Хардън в Хюстън се присъедини Дуайт Хауард. Центърът напусна Лейкърс след един сезон там и още отсега изглежда по-щастлив на новото място.


Колкото до Коби и Лейкърс, то той ще гледа дебютният двубой на тима си, а кой знае и колко още, докато се възстановява от скъсан ахилес. Въпросите обаче са дали на 35 години и след толкова тежка контуция той ще е същият играч и с оглед напускането и на Дуайт, Лейкърс започна с необичайно ниски очаквания.


Шумат в Лос Анджелис обаче е за Клипърс, които назначиха Док Ривърс от Бостън, докато от Селтикс Пол Пиърс и Кевин Гарнет отидоха в Бруклин. Това автоматично изхвърля Келтите от играта и за сметка на това прави останалите два отбора претенденти за Финал, който тази година ще е във формат 2-2-1-1-1 след 29 години в 2-3-2.


Дейвид Стърн ще напусне поста си на Комисар на лигата след 30 години, когато на 1 февруари той ще бъде заменен от Адам Силвър.


С не по-малък интерес ще се чака и следващото лято, което без съмнение ще е доста натоварено. Ако талантът от Канзас Андрю Уигинс реши да се пусне в драфта, то той ще е най-търсеният талант от години. След това пък на 1 юли започва пазарът на свободни агенти, а такива са ЛеБрон Джеймс и Кармело Антъни.


Маями е фаворитът на доста експерти за титлата, но без съмнение този сезон претендентите ще са дори повече.


Тагове: NBA, Дуайт Хауард, Дерик Роуз, ЛеБрон Джеймс, Бостън Селтикс, Маями Хийт
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи