Деян Веселинов: Време е Рилски спортист да демонстрира ролята си на скрит фаворит


Деян Веселинов: Време е Рилски спортист да демонстрира ролята си на скрит фаворит
(сн. Ивайло Андреев)
23-11-2013 09:14

Днес започва новият шести кръг на редовния сезон в ТЕСИ НБЛ, а преди началото му журналистът от TV7 Деян Веселинов даде своите прогнози за изходите от срещите за BGbasket.com. Ето какво предвижда той:

 

Балкан – Спартак Плевен

 Двата отбора са с равен брой победи от началото на сезона - две. На хартия Балкан е фаворит, най-малкото, заради домакинското предимство. Ако младият отбор на Александър Тодоров се настрои за лесна победа, Спартак може да донесе главоболия на Балкан. Плевенчани вероятно ще влязат в мача и със завишено самочувствие след двете си поредни победи. Трябва да се отбележи, че Балкан игра през седмицата в ЕВРОХОЛД Балканска лига, но въпреки това очаквам с подходящия психологически подход и игра с настроение Балкан на спечели мача с разлика около 10-те точки.

 

Берое – Лукойл Академик

Берое няма победа от началото на сезона, а тези думи ще бъдат верни и след края на 6-и кръг. Отборът от Стара Загора приема Лукойл Академик дни след жизнено-важната победа на студентите над Апоел. Ефектът „нов треньор” обикновено държи първите няколко мача, а в този мач, отборът от Правец ще може да използва широка ротация и отново да спечели убедително.

 

Рилски спортист – Черно море Порт Варна

Може би най-трудният мач за прогнозиране. Рилецо е с две победи и две загуби. Успехите бяха убедителни, но над аутсайдерите Черноморец и Берое. В същото време отборът на Росен Барчовски загуби от преките си конкуренти, при това болезнено. Рилски се даде на Левски, без да покаже достатъчно зъби, а преди това падна от Балкан у дома. От другата страна Черно море е абсолютният хит в НБЛ. Заслужен лидер, който резонно победи Левски във Варна в последния си мач. Всичко това прави мачът в Самоков да изглежда много равностоен, но все пак давам предимство на домакините. Време е Рилски спортист да демонстрира ролята си на скрит фаворит този сезон, а предимството в този мач може да се окаже и повечето опит на треньорската скамейка.

 

Левски – Ямбол

Телевизионният мач тази седмица очаквам да бъде и най-приятен за гледане. Дотук Левски не е извоювал име на много сериозен тим в защита. Ямбол играе освободено и приятно в нападение и затова очаквам висока резултатност в мача. Левски загуби гостуването си във Варна, но след това отскочи със сладка победа в Балканската лига. Ямбол стартира изключително позитивно сезона, но отстъпи у дома в последния кръг от Балкан. Контузиите и неразположенията в отбора на Юли Радионов вече трябва да са отшумели, а и едва ли в София домакините ще стрелят 60% от тройката. Очаквам добра резултатност и интрига до средата на третата част и победа за Левски. Тя е задължителна, ако сините наистина вярват, че са по-близо до Лукойл, отколкото до Балкан, Черно море, Рилецо и Ямбол.

__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: НБЛ - мъже, Деян Веселинов, Лукойл Академик, Левски, Рилски спортист, Балкан, Ямбол, Черно море Порт Варна, Черноморец, Берое, Спартак Плевен
BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Коментари
7dnisportbg
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи