Георги Младенов: В никакъв случай не подценявам Левски, но везните натежават в полза на Лукойл Академик


Георги Младенов: В никакъв случай не подценявам Левски, но везните натежават в полза на Лукойл Академик
(сн. fibaeurope.com)
06-12-2013 11:52

BGbasket.com потърси легендата на баскетбола ни Георги Младенов за прогнозите му за четирите мача от ТЕСИ НБЛ тази седмица. Той е сигурен за изхода на първите три, а за дербито Левски – Лукойл Академик в неделя каза, че се надява да стане интересен мач и въпреки че е левскар, даде леко предимство на „студентите”, с оглед моментното състояние на отборите. Ето прогнозите му:

 

Рилски спортист – Спартак Плевен

Смятам, че това, което показва Рилски спортист в момента, не е това, което може отборът и че играе под възможностите си. Лека-полека отборът трябва да влиза във форма и ще се справи със Спартак Плевен, срещу който обаче се играе трудно, защото е със специфична игра, играе свободно. Не смятам, че могат да затруднят максимално Рилски спортист, но ако някой се опита да ги подцени и че може да спечели лесно мача, ще има много ядове и проблеми. Това е доказано във времето, че независимо къде играе, Спартак Плевен е опасен противник. Рилски спортист трябва да изиграе мачовете, на които е способен, така че смятам, че победата приляга повече на него.

 

Балкан – Черноморец

Заради възхода от последните един-два мача на Балкан и това, че Черноморец са последни в класирането без победа, смятам че Балкан няма да има никакви проблеми. Не вярвам да има някаква изненада, а и вече е време Балкан да покаже своето лице, засега играе много колебливо, на приливи и отливи. Паднаха от Левски, после биха Рилски в Самоков, след това загубиха от Черно море вкъщи, загубиха и за Балканска лига, сега последните мачове трябва да им дадат повече самочувствие и настроение, така че смятам, че няма да имат проблеми срещу Черноморец.

 

Черно море Порт Варна – Ямбол

Черно море е отборът, който играе и се представя най-добре и е изненадата на първенството, а и неслучайно е първи в класирането. Смятам, че това, което започнаха в началото, трябва да го продължат в същия дух, да играят по същия начин. Отборът на Ямбол се представя колебливо и е с млад треньор. Освен това го напусна Уил Уокър, който миналата година беше подавач номер едно в лигата. Смятам, че на крилете на емоцията и това, което направи досега, Черно море няма да има никакви проблеми. Само ако има някакво подценяване или успокоение, че ще вземе лека победа, може да му докара проблеми, но в крайна сметка смятам, че ще се справи с Ямбол.

 

Левски – Лукойл Академик

Колебливи игри за Левски, колебливи игри и за Лукойл. Непредсказуем мач дотолкова, че всеки един от двата отбора трябва да стъпи на правия път и да заиграе добри мачове. Лукойл Академик все още има шансове да се класира за втората фаза на Еврокъп. Левски играе на приливи и отливи и е време двата отбора, които играят финали в последните години, да изиграят по-стойностен мач. Независимо от загубата от Балкан вкъщи, Лукойл си върна накърненото самочувствие в мача срещу Пънар Каршъяка. Смятам, че той имат по-големите шансове срещу Левски, а и ще бъде концентриран, защото след това го чакат два много важни мача. Надявам се да стане добър мач. Аз съм левскар по рождение, по убеждения и по кръв, но смятам, че с този състав, който Лукойл има, е над отбора на Левски. Ако Лукойл беше загубил от Каршъяка, Левски съвсем спокойно можеше да бие. В никакъв случай не подценявам Левски, който има своите стойности, играчи и шансове и съм сигурен, че ще направи всичко възможно да победи, но като че ли везните натежават повече в полза на Лукойл Академик.


 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2013/2014

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2013/2014

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2013/2014

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2013/2014

__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: НБЛ - мъже, Лукойл Академик, Левски, Рилски спортист, Балкан, Ямбол, Черно море Порт Варна, Черноморец, Берое, Спартак Плевен, Георги Младенов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи