Георги Младенов: В никакъв случай не подценявам Левски, но везните натежават в полза на Лукойл Академик


Георги Младенов: В никакъв случай не подценявам Левски, но везните натежават в полза на Лукойл Академик
(сн. fibaeurope.com)
06-12-2013 11:52

BGbasket.com потърси легендата на баскетбола ни Георги Младенов за прогнозите му за четирите мача от ТЕСИ НБЛ тази седмица. Той е сигурен за изхода на първите три, а за дербито Левски – Лукойл Академик в неделя каза, че се надява да стане интересен мач и въпреки че е левскар, даде леко предимство на „студентите”, с оглед моментното състояние на отборите. Ето прогнозите му:

 

Рилски спортист – Спартак Плевен

Смятам, че това, което показва Рилски спортист в момента, не е това, което може отборът и че играе под възможностите си. Лека-полека отборът трябва да влиза във форма и ще се справи със Спартак Плевен, срещу който обаче се играе трудно, защото е със специфична игра, играе свободно. Не смятам, че могат да затруднят максимално Рилски спортист, но ако някой се опита да ги подцени и че може да спечели лесно мача, ще има много ядове и проблеми. Това е доказано във времето, че независимо къде играе, Спартак Плевен е опасен противник. Рилски спортист трябва да изиграе мачовете, на които е способен, така че смятам, че победата приляга повече на него.

 

Балкан – Черноморец

Заради възхода от последните един-два мача на Балкан и това, че Черноморец са последни в класирането без победа, смятам че Балкан няма да има никакви проблеми. Не вярвам да има някаква изненада, а и вече е време Балкан да покаже своето лице, засега играе много колебливо, на приливи и отливи. Паднаха от Левски, после биха Рилски в Самоков, след това загубиха от Черно море вкъщи, загубиха и за Балканска лига, сега последните мачове трябва да им дадат повече самочувствие и настроение, така че смятам, че няма да имат проблеми срещу Черноморец.

 

Черно море Порт Варна – Ямбол

Черно море е отборът, който играе и се представя най-добре и е изненадата на първенството, а и неслучайно е първи в класирането. Смятам, че това, което започнаха в началото, трябва да го продължат в същия дух, да играят по същия начин. Отборът на Ямбол се представя колебливо и е с млад треньор. Освен това го напусна Уил Уокър, който миналата година беше подавач номер едно в лигата. Смятам, че на крилете на емоцията и това, което направи досега, Черно море няма да има никакви проблеми. Само ако има някакво подценяване или успокоение, че ще вземе лека победа, може да му докара проблеми, но в крайна сметка смятам, че ще се справи с Ямбол.

 

Левски – Лукойл Академик

Колебливи игри за Левски, колебливи игри и за Лукойл. Непредсказуем мач дотолкова, че всеки един от двата отбора трябва да стъпи на правия път и да заиграе добри мачове. Лукойл Академик все още има шансове да се класира за втората фаза на Еврокъп. Левски играе на приливи и отливи и е време двата отбора, които играят финали в последните години, да изиграят по-стойностен мач. Независимо от загубата от Балкан вкъщи, Лукойл си върна накърненото самочувствие в мача срещу Пънар Каршъяка. Смятам, че той имат по-големите шансове срещу Левски, а и ще бъде концентриран, защото след това го чакат два много важни мача. Надявам се да стане добър мач. Аз съм левскар по рождение, по убеждения и по кръв, но смятам, че с този състав, който Лукойл има, е над отбора на Левски. Ако Лукойл беше загубил от Каршъяка, Левски съвсем спокойно можеше да бие. В никакъв случай не подценявам Левски, който има своите стойности, играчи и шансове и съм сигурен, че ще направи всичко възможно да победи, но като че ли везните натежават повече в полза на Лукойл Академик.


 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2013/2014

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2013/2014

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2013/2014

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2013/2014

__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: НБЛ - мъже, Лукойл Академик, Левски, Рилски спортист, Балкан, Ямбол, Черно море Порт Варна, Черноморец, Берое, Спартак Плевен, Георги Младенов
BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Коментари
7dnisportbg
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи