Кремена Младенова: Фаворитите в кръга са ясни


Кремена Младенова: Фаворитите в кръга са ясни
Младенова очаква победа за Черно море (сн. lap.bg)
15-02-2014 10:51

BGbasket.com потърси колежката от Дарик и Gong.bg Кремена Младенова за прогнозите й за предстоящия кръг от ТЕСИ НБЛ. Четирите срещи ще се играят днес, а ето какво прогнозира тя:

 

"Фаворитите в четирите двубоя от 18-я кръг на ТЕСИ Националната баскетболна лига са ясни. Лукойл Академик, Левски, Черно море и Балкан се изправят срещу съперници от втората половина на класирането.

 

Левски - Черноморец

Левски посреща предпоследния тим във временното класиране в Националната баскетболна лига в зала „Универсиада” в София. През седмицата „сините” имаха тежко пътуване до Черна гора и обратно, гарнирано с поражение от местния Теодо в ЕВРОХОЛД Балканска лига, а преди това загубиха от Лукойл Академик в равностойна битка. Няма как сгъстената програма и здравословните проблеми да не си кажат думата, но очаквам следобед „сините” да вземат своето срещу Черноморец.

Бургазлии се държаха до почивката, като домакини на Балкан в миналия кръг, но отстъпиха на по-сериозния натиск на съперника си през второто полувреме. Срещу Левски също ще се опитат да се възползват от всички шансове, но вицешампионите несъмнено са отборът с по-голяма класа.

 

Рилски спортист - Лукойл Академик

Само преди няколко месеца бих нарекла с лекота подобен сблъсък „дерби”. Рилски спортист обаче преживява трудни моменти в последно време и ще трябва да демонстрира най-доброто си лице, за да се надява на нещо повече от достойно поражение. Лукойл Академик, разбира се, не е непобедим в този си вид, но пък разполага с дълга пейка от качествени състезатели. В средата на декември двата тима направиха интересен мач в Самоков, но преди успеха над Спартак Плевен в миналия кръг Рилски спортист бе в серия от четири поредни загуби.

 

Шампионите от Лукойл пречупиха Левски преди 7 дни, като и срещу „сините” и срещу Балкан преди това показаха, че въпреки колебанията в играта, които допускат, все още са най-трудният за побеждаване отбор в България.

 

Балкан - Берое

Отборът на Балкан е категоричен фаворит тук. И не би било логично да не е така, след като домакините заемат трета позиция във временното класиране в първенството с 11 победи и 4 загуби, колкото има и вторият Черно море. За сметка на това тимът от Стара Загора може да се похвали с една-единствена победа до момента в шампионата, постигната срещу Черноморец в края на ноември миналата година. Баскетболистите, водени от треньора Александър Тодоров, се справиха успешно при гостуването си в Бургас, а само преди два дни взеха и ценна победа над македонския Кожув в Балканската лига.

 

Берое почива в предишния кръг на ТЕСИ НБЛ, като междувременно се подсили с ново чуждестранно попълнение. Гардът Омар Стронг ще е четвъртият американец в състава /странно или не за отбор с една победа от 15 мача, но това е друга тема/ и се очаква да е на линия за двубоя в Ботевград, но едва ли ще наклони сериозно везните в полза на своя тим. Накратко, всичко различно от победа за Балкан ще бъде считано за изненада.

 

Черно море Порт Варна - Спартак Плевен

Още един твърд фаворит в мачовете от кръга - Черно море. Въпреки поражението в Ямбол преди седмица, варненци си остават един от отборите, които показват доста приятен баскетбол и разнообразен арсенал в битката за челните позиции. Черно море държи второ място в лигата, веднага след лидера Лукойл Академик и ще направи всичко възможно да зарадва феновете си и стигне до победата.

 

Плевенчани се държаха равностойно на Рилски спортист в последния си двубой, но само за едно полувреме и е трудно да си представи човек, че ще запишат петата си победа в шампионата точно във Варна."

__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи