Даниел Димитров: Очаквам фаворитите да вземат своето днес


Даниел Димитров: Очаквам фаворитите да вземат своето днес
27-02-2014 10:20

За първи път в последните години няма 100% изявен фаворит


Интересни сблъсъци от полуфиналите нататък в турнира за Купата на България, очаква Даниел Димитров. Ето какви прогнози даде той за първия ден от надпреварата, която започва след няколко часа в София:


Купата е различен турнир, но за първи път няма 100% изявен фаворит, както в последните години. За мен ще бъде интересно, като изключвам един-два четвъртфинала, от полуфиналите нататък, където ни очакват много интересни сблъсъци. В един мач всичко може да се случи, 40 минути на напрежение, психика, борба и, който е с по-здрави нерви и по-силен характер в решителните моменти ще се поздрави с успех.


Черно море Порт Варна - Спартак Плевен
Изходът от този четвъртфинал зависи единствено от настройката и подхода към тази среща от отобра на Черно море. Предвид селекцията и амбицията, които афишират варненци всякакъв друг изход освен победа или отпадане на този етап от турнира би било катастрофа за клуба. Предполагам, че те ще се опитат да лимитират стрелбата от разстояние на плевенчани, която е силното им оръжие. Не виждам обаче друг изход освен победа за Черно море.


Левски - Черноморец
Самото присъствие на отбора от Бургас между първите осем в турнира за Купата е успех. Те ще играят освободено срещу фаворита не само в този мач, а и за спечелване на трофея предвид последните попълнения. Мачът е идеална възможност Брандън Хийт да запише официални минути със своите съотборници преди решителните други сблъсъци. Категорична победа за Левски.


Балкан - Ямбол
Това са два от отборите, които играят приятен баскетбол и това предвещава мачът да е много интересен и оспорван. Който по-бързо успее да се отърси от психическото напрежение от задължителен успех, който повече тежи на плещите на отбора от Ботевград, ще постигне успех. Мен лично ми се иска изцяло съставения от българи отбор на Ямбол да продължи напред, но тук се сблъскваме с реалности предвид селекцията на Балкан и голямото им желание да вървят напред, и се усеща голямо преимушество в подкошието за ботевградчани, където мисля те ще нанесат своя удар и ще прекършат съперника.


Лукойл Академик - Рилски спортист
Рилски до момента са разочарованието на сезона от всички отбори. Това го показва не само мястото им в класирането, а и игровото поведение в повечето срещи. В турнир като Купата на България с един мач можеш да измиеш всички негативи, които те преследват от началото на сезона, но сякаш тук тегне една психологическа бариера върху Рилски, които няколко пъти и през този и през миналия сезон играе сполучливо дълго време срещу Лукойл, но в крайна сметка винаги се оказва губещ във важни двубои. Лукойл си е Лукойл и не вярвам да подходи с подценяване срещу този съперник, както беше през 2010 година, когато загубиха на четвъртфинал. За мен очакването е да се случи закономерното и Лукойл да продължи без проблеми в следващата фаза, каквато съм сигурен е и настройката в отбора.


Тагове: Прогнози, Даниел Димитров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи