Даниел Димитров: И четирите отбора влизат с равен шанс на полуфиналите


Даниел Димитров: И четирите отбора влизат с равен шанс на полуфиналите
28-02-2014 11:38

Даниел Димитров даде своят коментар за вчерашните двубои от турнира за Купата на България, както и прогнозите си за днешния ден. Ето и неговото мнение за вчерашните и днешните мачове:

 

Очаквана победа за Черно море. Едно малко по-нервно първо полувреме, след което по-класния отбор нанесе своя удар в третата част. Видно е, че когато стрелбата от разстояние на Спартак не върви те стават лесна плячка на противниците си. Абсолютно заслужен успех на Черно море.

 

Левски - Черноморец също бе мач с предвидим край. Имаше настроение особено в играта в нападение в отбора на Левски, които след мача не знаеха, ча големия им противник няма да продължи борбата и влизат със самочувствие в следващата фаза. Разпределиха игровото време добре на всички състезатели и влизат със съхранени психически и физически сили.


В играта на Ямбол срещу Балкан нямаше и помен от това, което показаха в последните няколко срещи. Причините може би са няколко - може би това, че не играха в последния кръг на НБЛ ги изкара от игрови ритъм. Имаше и припряност в действията, което донякъде се дължи на липса на опит у повечето състезатели. От друга страна те срещнаха отбор, който беше готов на всичко да спечели и повечето неща в играта на Балкан се получаваха. За мен това е отражение на цикъла сряда-събота, който играха в последно време в първенството и ЕВРОХОЛД Балканска лига. Интересно е какво ще покажат оттук нататък. Не можа да стане интересен за зрителите мач, но игра само единият отбор. Другият се опита на моменти, но дори не можа да бъде равностоен.


Може би най-интересният мач от програмата бе Лукойл Академик - Рилски спортист. Аз лично по-безидеен във всяко едно отношение отбор на Лукойл не съм виждал в последните 11 години. Не знам на какво се дължи, но те цял мач не можаха да се нагласят срещу агресивната пресираща на 3/4 от полето защита на Рилски и така им се разби цялата организация в нападение. Когато разчиташ на повече индивидуални действия в нападение, се случва точно това. На другия полюс действаше Рилски, като това което им липсваше до момента - да имат изявен лидер и някой да поведе останалите, вчера в пълна степен влезе в тази роля влезе Данчо Бозов. Само адмирации заслужава неговото представяне и, когато някой действа с такова себераздаване и в защита и в нападение повлича и останалите. Надали някой е очаквал отборът на Лукойл да изглежда по този начин и да отпадне в тази фаза, а и да загуби с такава голяма разлика. За мен това се случва закономерно. Да, Лукойл си печели мачовете, но не показва такова превъзходство, което показваше миналите години и неминуемо идва момента да загубиш даден мач, след доста такива, които се спечелил накрая.


Четирите отбора влизат с по 25 % шанс в ръцете си за Купата. Абсолютно равностойни отбори и всичко може да се случи. При кой обаче процентите от 25 ще отидат на 100, си зависи от всеки един отбор. И четирите отбора влизат с максимален брой разрешени чужденци в атаката на трофея.


Левски - Рилски спортист
Двата отбора са на различни полюси. Първо Левски играха лек мач няколко часа по-рано и съхраниха състезателите си. Рилски обаче приключиха доста късно и имат по-малко време за възстановяване и колкото и да не им се иска, еуфорията от мача ще ги държи. Според мен трудно Бозов ще повтори мача си от вчера, но въпреки всичко Рилски има с какво да отговори. Левски със селекцията, която завършиха, запълниха всички дупки, които имаха досега и отбора почти няма слабо място. От ролята на фаворит обаче може да им изиграе лоша шега, защото напрежението е изцяло върху тях. Рилски показаха, че са живи и специално в този полуфинал сега няма какво да губят. Те вече са моралните победители в турнира за Купата, но въпреки всичко мисля, че Левски ще спечели, макар и трудно.

 

Черно море Порт Варна - Балкан

Този мач е изключително интересен. В един полуфинал всичко може да се случи и традиции и статистики остават на заден план. Имам предвид, че Черно море не само победи два пъти Балкан, но го и надигра категорично в редовния сезон. Всичко това обаче е в историята. Има интересни индивидуални сблъсъци и в подкошието и в периферията. Който покаже по-железни нерви и характер в решаването на определени мини-ситуации ще се поздрави с успех. Мачът е труден за прогнозиране, но везните сякаш леко клонят към Черно море.


Тагове: Прогнози, Даниел Димитров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи