Балкан срази Теодо с ударно начало


Балкан срази Теодо с ударно начало
Супер мач за Лилов
18-03-2014 19:08

Ботевградчани с нов успех в ЕВРОХОЛД Балканска лига, Лилов със 7 тройки


Балкан победи черногорския Теодо Тиват с 82-67 и така се върна на победния път в ЕВРОХОЛД Балканска лига. Ботевградчани започнаха много силно двубоя и дръпнаха сериозно в началото, след което контролираха нещата на терена и поддържаха преднината си. Балкан вече е сигурен за мястото си в Топ 6 на турнира, което гарантира поне участие на плейоф в надпреварата, като до момента е с 8 успеха и 6 загуби. Тимът обаче има шанс и за едно от първите две места, като за целта трябва да бие Левски след два дни в София, а след това и Пея у дома следващата седмица. В същото време пък Левски ще трябва да победи Сигал Прищина в Косово, но сметки ще се правят след четвъртък. 


Срещата започна вихрено и за двата тима, които набързо си размениха по няколко точки. Иван Лилов обаче започна най-добре от всички, като той вкара всичките си четири опита от тройката в първата част. В един момент серия от 10-0 за ботевградчани качи разликата на 12 точки, а тя се запази и до края на частта. През втората домакините продължиха със силната си игра и точно преди края й стигнаха до аванс от 20 точки, който бе намален с една преди почивката.


След паузата Балкан контролираше резултата и преднината си, но начало от 18-3 за първите седем минути на последната четвърт доближи гостите на само 7 точки. В този момент Павел Маринов отбеляза два наказателни удара, а Иван Лилов добави нов кош и до края шанс за черногорците нямаше.


Голямата разлика между двата тима бе при стрелбата от тройката, където Балкан успя в 12 от 27 опита, а гостите бяха едва 3 от 12.


Иван Лилов бе над всички за домакините, като завърши с 30 точки и 5 асистенции, като отбеляза седем тройки от десет опита. Лоуган Стъц завърши с 12 точки и 6 борби, а Павел Маринов вкара 11 точки.


За гостите по 20 точки вкараха Никола Вучурович и Саво Джиканович (10 борби).


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - ТЕОДО

 


Тагове: ЕВРОХОЛД Балканска лига, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи