Александър Сотиров: Фаворитите ще вземат своето


Александър Сотиров: Фаворитите ще вземат своето
(сн. lap.bg)
11-04-2014 12:33

Журналистът от Sportal.bg с прогнозите си за предстоящия кръг


Журналистът от Sportal.bg - Александър Сотиров, дава своите прогнози за предстоящия кръг в мъжката ТЕСИ НБЛ:


Берое – Лукойл Академик
Шампионите несъмнено са изявен фаворит в двубоя, но сега положението на Берое е още по-тежко. След контузията на Николай Колев подкошието на заралии ще бъде доста по-слабо, което ще даде допълнително предимство на Лукойл Академик. Любо Минчев несъмнено даде друг облик и вдигна отбора, но разликата в класите е прекалено голяма, а отсъствието на Колев, който със сигурност щеше да се хвърли с голямо желание срещу предишния си клуб, абсолютно накланя везните в полза на „студентите”. Очаквам лесна победа за Лукойл Академик.


Черно море Порт Варна – Рилски спортист
„Моряците” ще искат да се реваншират на феновете си за поражението от Левски в миналия кръг, докато Рилски спортист ще се стреми да прекъсне лошата си серия от три поредни мача без победа. Играчите на Росен Барчовски почиваха миналата седмица и това със сигурност е дало шанс на треньорското ръководство да работи допълнително с тима, но в случая смятам, че домакинския фактор ще се окаже ключов. Варненци спечелиха досегашните си два мача с този съперник и е логично сега да направят същото. Победа за Черно море Порт Варна.


Балкан – Спартак Плевен
И тук има фаворит и това е отбора на домакините. „Зелените” са във форма и след двете победи над Теодо в ЕВРОХОЛД Балканска Лига, които ги класираха за Файнъл 4, както и след категоричния успех над Ямбол при откриването на „Арена Ботевград”, Павел Маринов, Иван Лилов и компания ще се постараят да продължат добрата си серия. Спартак е типичен домакински отбор, а и представянето им зависи от това дали стрелбата от далечна дистанция на тима ще потръгне. Тук трудно би се стигнало до изненада, така че прогнозата ми е рутинна победа за Балкан.


Левски – Ямбол
Левски приема Ямбол в „Овергаз Арена”, тъй като „Универсиада” е заета. Това до някаква степен отнема част от домакинското предимство на „сините”, които със сигурност не се чувстват наистина у дома си в залата в столичния квартал „Младост”. При всички положения обаче носителите на Купата на България имат предимство пред съперника. Момчетата на Юлиян Радионов играят приятен и комбинативен баскетбол, а с привличането на Франко Кащропил значително засилиха подкошието си, но очаквам далеч по-класните чужденци в редиците на Левски да бъдат от решаващо значение и да помогнат на столичани да стигнат до победата. Въпреки че през годините Ямбол винаги е затруднявал доста Левски, сега очаквам по-изразителен успех за домакините.


Тагове: Прогнози, НБЛ - мъже, Александър Сотиров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи