Две хвърлени бутилки развалиха Левски и Рилски снощи


Две хвърлени бутилки развалиха Левски и Рилски снощи
Фен на Левски уцели легендата Георги Младенов (сн. lap.bg)
02-05-2014 12:01 | BGbasket.com

Дано в Сакомов нещата да протекат нормално и да няма ексцесии


Снощи в София се игра първият четвъртфинал между отборите на Левски и Рилски спортист в София. И за двата тима имаше агитки, които ги подкрепяха през цялата среща. През повечето време нещата протичаха нормално, като изключим разбира се заканите от двете страни, но пък това се случва когато има фенове на два отбора.


За съжаление обаче две хвърлени бутилки отново помрачиха мача и направиха нещата неприятни. Да, всички помним какво се случи на купата и ексцесиите след полуфиналната среща между двата отбора. За съжаление обаче вместо всичко да спре нещата продължиха, а само можем да се надяваме в Самоков всичко да бъде овладяно и да няма проблеми.


Първо в началото на последната четвърт от феновете на Левски бе хвърлена бутилка, която падна в официалната ложа. Тя обаче уцели легендата на "сините" Георги Младенов, който гледаше срещата там в компанията на президента на Рилецо инж. Петър Георгиев и Главният мениджър на НБЛ Иван Ценов. Именно Георгиев, и с абсолютно право, бе най-гневен в реакцията си към феновете на Левски, които в случая едва ли разбраха кого целят. Едва ли целта е бил Младенов, но не това е основното.


Точно след края на двубоя пък Тити Папазов отиде към централната трибуна, за да поздрави феновете на Левски и тогава и към него полетя бутилка, наполовина пълна с вода. Тя отиваше към главата му, но в този момент ръцете му бяха вдигнати и го предпазиха от удар. След това той вдигна бутилката от земята и изпи водата.


Така на практика две хвърлени бутилки развалиха тотално този двубой, който вървеше нормално. Да, имаше някои спорни ситуации, но изходът бе решен от играчите на терена и като цяло всичко около игрището протече без проблеми. Въпросът тук обаче е и как може феновете по трибуните да бъдат допускани с бутилки в залата. Да, те не трябва да си позволяват да ги хвърлят, но и хората, от които зависи, не трябва да им позволяват да имат такава възможност.


Утре в Самоков предстои мач №2 от серията. Да се надяваме, че всичко ще протече в рамките на добрия тон и ще завърши без проблеми. Ясно е, че феновете в града няма да посрещнат по най-добрият начин Левски и както се изрази и Тити Папазов, там ще бъде ад, но пък това е и част от спорта. Въпросът е да няма ексцесии и двубоят да се реши изцяло на терена.


Тагове: Левски, Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи