"Обичам те, Баскетбол, ти си велика игра! " впечатли най-много Иван Лилов


11-10-2014 22:48

Иван Русимов спечели в играта на Иван Лилов

 

В началото на седмицата гардът на Балкан Ботевград Иван Лилов организира благородна инициатива на страницата си във Фейсбук. Идеята му беше преди началото на новия сезон да зарадва един баскетболен фен като му подари старите си-нови кецове. Условието беше - кратко съчинение на тема “Какво ми дава баскетболът?” 

 

Днес минути преди официалното начало на сезон 2014/2015 баскетболистът на Балкан обяви победителя в играта. Неговото име е Иван Русимов от Монтана. Той спечели чифт нови кецове, а Лилов пък записа 17 точки на сметката си за старта на шампионата.


В играта се включиха общо 32-ма участници, а Лилов се спря на най-добрите 5. За крайния избор гардът потърси помощта на 3-ма млади журналисти. Това бяха Тодор Христов – в-к "7 дни спорт", Виктория Петрова – bball.bg и Владислава Николова - BGbasket.com

 

Предоставяме ви и текста, с който Иван Русимов спечели кецовете на Иван Лилов.

 

"Баскетболът не е просто игра, това е религия, това е чувство, това е вдъхновение. Като погледна назад се сещам за трудностите и изпитанията, но съм щастлив, че съм получил толкова много от баскетбола. 

 

Той издигна в мен характер на джентълмен, както на игрището, така и в живота. Научи ме да не критикувам, да не се надсмивам, да не съм егоист или завистливец. Направи ме уверен, вежлив със силна воля, дух и жажда за победа във всеки един момент. 

 

Тренирайки придобивах вътрешна способност и стремеж да стана най-доброто, на което съм способен да стана. Благодаря на Бог, че ме "запозна" с тази красива игра и ме дари с възможността да практикувам баскетбол, защото това не са просто мачове и тренировки, това е привилегия. Безкрайните часове в залата ме накараха да не се страхувам от нищо, да вярвам в мечтите си и да бъда себе си, накараха ме да стана спортист, но най-важното - да бъда човек във всяко едно отношение. 

 

Звукът на скърцащите кецове, на мрежичката при вкаран кош, първата топка, която получих като малък, залата и емоциите в нея, съотборниците, тренера, на който ще съм вечно благодарен за незаменимите съвети са същността на това съвършенство. Тези неща са незабравимите мигове останали в съзнанието ми, които ще греят и топлят туптящото ми сърце, жадно за още и още. Прекрасните хора, с които съм се запознал заради баскетбола, вълнуващите мачове, сплотеният отбор в добро и лошо, и добрият и отзивчив треньор ще са част от душата ми завинаги. 

 

Затова ще кажа: Обичам те, Баскетбол, ти си велика игра!!!"

 

Поздравяваме Иван Лилов за благородния жест към баскетболните фенове и дано по-често имаме повод за такива добри новини!

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър



Тагове: Иван Лилов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи